Öğretmenler için "Çevre Konulu Hizmetiçi Eğitim"

ÇEKÜD (Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği) ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile 2-5 Eylül tarihlerinde eş zamanlı olarak 81 ilde, öğretmenlere yönelik Çevre Konulu Hizmetiçi Eğitim kursu düzenlenecektir. Çevre ve Şehircilik, Orman ve Su İşleri Bakanlıkları (Orman Genel Müdürlüğü ve Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğü) da eğitici görevlendirerek kursa destek vereceklerdir.

Çevre Konulu Hizmetiçi Eğitimde; teknolojik ürünlerin, aşırı tüketim alışkanlıklarının, israf ve gösterişe dayalı ben merkezli yaşam felsefesinin, endüstriyel kirlenme ile başlayan çevre sorunlarını son derece genişlettiği göz önünde bulundurularak halkımızı biilinçllendirmede öğretmen-öğrenci arasındaki etkili eğitim-öğretim yöntemi araç olarak kullanılacaktır. Çevre bilinci ve sorunları hakkında donanımlı hâle getirilecek öğretmenlerin bilgi birikimlerini öğrencilere aktarması ile çevrenin korunması ve geliştirilmesi, çevre sorunlarının çözümlenmesi konularında örgün ve yaygın eğitim kurumlarının katılımları ile geniş bir fayda sağlamak amaçlanmaktadır.

Bu program çerçevesinde; Çevre ve Ahlak, Ormanların Önemi, Ormanların Faydaları, Türkiye’nin Orman Alanları, Doğa Koruma ve Biyolojik Çeşitlilik, Ekoloji, Çevre Kirliliği ve Etkileri, Çevre Kirliliğini Önlemek İçin Alınacak Önlemler, Küresel Isınma, İklim Değişikliği, Atıklar ve Geri Dönüşüm, Yenilenemez Enerji Kaynakları, Yenilenebilir Enerji Kaynakları, Enerji Kirliliği, Enerji Verimliliği gibi çevre konuları öğretmenlere özlü biçimde aktarılacak, eğitimin son gününde ise yerel çevre sorunları ile ilgili atölye çalışması yapılacaktır.

02 Eylül Salı günü başlayacak olan Çevre Konulu Hizmetiçi Eğitim Programı, 5 Eylül Cuma günü sona erecek ve başarılı olan kursiyerlere sertifika verilecektir. 
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]