Öğretmenler Günü, Hendek'te Törenlerle Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü tüm yurta olduğu gibi Sakarya'nın Hendek ilçesinde törenlerle kutlandı.

İlk olarak Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Alanı'ndaki Atatürk Anıtına çelenk koyuldu. Törene Kaymakam Mustafa Ayhan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Fatih Eğilmez, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Gevher ve öğretmenler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Hendek Belediyesi Ticaret Merkezi Konferans Salonu'nda, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan programa geçildi. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Mesleğe yeni giren öğretmenler adına Beylice Köyü İlköğretim Okulu Öğretmeni Ömür Aydın bir konuşma yaptı. Emekli öğretmenler adına da Muhittin Derman konuşma yaparak öğretmenliği döneminden anekdotlar anlatıp meslektaşlarının öğretmenler gününü kutladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Gevher, bir toplumun uygarlık düzeyinin o toplumun öğretmene verdiği değerle ölçüldüğünü belirterek, “Bir insanı kötülüklerden alıkoyup iyiliğe sevk etmek, üzerine güneşin doğduğu her şeyden daha hayırlıdır' sözü icra ettiğimiz mesleğin ne kadar onurlu ve yüce bir gayeye hizmet ettiğini göstermesi bakımından anlamlıdır. Ben de bir eğitimci olarak öğretmenlik mesleğine başlangıç yapan ve göreve devam eden öğretmenlerimize başarılar diliyorum. Eğitim camiamızda yıllarını bu mesleğe vermiş ve emekli olmuş değerli büyüklerimize hayırlı ömürler dilerken, bu kutsal görevi yaparken şehit olmuş ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimize Allah'tan rahmet diliyor saygıyla anıyorum” dedi.

Kaymakam Mustafa Ayhan ise “Cumhuriyet'in kurucusu Ulu Önder Atatürk'ün de büyük memnuniyetle 'Başöğretmenliği' kabul etmesi öğretmenlere verdiği değeri göstermesi açısından çok anlamlıdır. Kazanılması gereken asıl büyük servet, para, şöhret ve makamdan öte erdem ve bilgeliktir. Evrensel medeniyet kulesi de hiç şüphesiz bu onuru taşıyan fedakar ve cefakar öğretmenlerimiz sayesinde yükselecektir“ diye konuştu.

Programda şehit öğretmenlerin isimleri ve resimleri slayt eşliğinde gösterilirken duygusal anlar yaşandı.

Programda öğrencilerin günün anlam ve önemini ile ilgili şiirler okumalarının ardından 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Milli Eğitim Müdürlüğü ve ilçedeki kırtasiyelerin sponsorluğunda düzenlenen resim, şiir, kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Yıl içinde emekli olan öğretmenlere de hizmet şeref belgeleri verildi.

Programın sonunda göreve yeni başlayan öğretmenlere yemin töreni yapılarak hep birlikte öğretmen marşı okunmasıyla program sona erdi. Öğretmenler tarafından açılan resim sergisini de büyük beğeni topladı.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]