Öğretmen ve Memurlar Sınavlara Neden Giremiyor?

Türk Eğitim-Sen Sakarya Şubesi Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri İbrahim Akdeniz, Milli Eğitim Müdürlüklerinde görev yapan öğretmen ve memurların yapılan sınavlarda görev alamamalarını eleştirdi.

Sakarya Valiliği'ne konuyla ilgili yazı gönderdiklerini bildiren Akdeniz, haksızlığa uğrayan personelin haklarını korumak için gerekli tüm mücadeleyi göstereceğiz diyerek konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:       

06/03/2008 tarih ve 26824 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 5747 sayılı “Büyükşehir Belediyesi Sınırları İçinde İlçe Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun” un 1. Maddesinin 37., 38., 39. ve 40. alt maddelerine göre Adapazarı İlçesi dört ayrı ilçeye ayrılmış ve bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Kanunun yürürlüğe girmesi tarihinden önce merkez ilçe olarak kabul edilen Adapazarı İlçesi sınırları içinde görev yapan İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı öğretmen ve memurlar Adapazarı İlçesinde yapılan Merkezi Sistem Sınavları, ÖSS sınavları ve Motorlu Taşıtlar Sürücü Sınavlarının yazılı ve uygulamalı bölümlerinde görev alabilmekteydiler. Ancak ilgi kanunun yürürlüğe girmesinden sonra Adapazarı Merkez İlçesinden ayrılan Arifiye, Erenler ve Serdivan İlçelerine bağlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde görev yapan öğretmen ve memurlara bahse konu sınavlarda görev verilmediği görülmüştür. Bu konu gerek üyelerimiz ve gerekse de diğer memur arkadaşlarımız ile öğretmenler arasında mağduriyetlere sebebiyet verdiği için şikayetlere konu olmaktadır. Özellikle uygulamalı olarak yapılan Motorlu Taşıt Sınavları Sürücü Belgesi Sınavlarında, “Usta Eğitici Kurs Belgesi” olmasına rağmen görev alamayan ilgili ilçelerdeki öğretmen ve memurlar haksızlığa uğradıklarını bildirmektedirler.

Türk Eğitim Sen Sakarya Şubesi olarak konuyu Valilik Makamına bir yazı ile bildirerek çözümünü talep ettik. Milli Eğitim çalışanlarının bu mağduriyetlerinin bir an önce giderileceği inancı içindeyiz. Üyelerimizin ve diğer haksızlığa uğrayan personelin haklarını korumak için gerekli tüm mücadeleyi göstereceğimizin kamuoyu tarafından bilinmesi gerekmektedir.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]