Öğretmen Liselerinin Mezunları Sergi Açılışında Buluştu

Arifiye Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerinin 2008-2009 eğitim yılında yaptığı yağlı boya resim çalışmalarından oluşan sergi AKM Çay Bahçesi’nde açıldı.

Meslekte 30 yılını dolduran Resim Öğretmeni Naci Köksal ile Okul Müdürü Dr. Süleyman Kaya’nın ev sahipliği yaptığı serginin açılış kurdelesini; Arifiye Kaymakamı Birol Kurubal, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Turgut Özbek, Arifiye İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Gümüş birlikte kesti.

Kalabalık davetli topluluğunun katıldığı sergi açılışı Öğretmen Liselerinin eski mezunlarını da bir araya getirdi. Serginin açılışını yapan Arifiye Kaymakamı Birol Kurubal’ın Samsun Ladik Akpınar Öğretmen Lisesi mezunu olması nedeniyle açılışa katılan Arifiye Öğretmen Lisesi mezunlarından Sakarya Barosu eski başkanı Avukat Alirıza Acartürk, Adapazarı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Vedat Tezbiten, İl Milli Eğitim Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Yalçın Akaltın, Sabihahanım İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Süfyan Bilgiç arasında sıcak bir sohbet ortamı yaşandı. 60 adet yağlı boya resim çalışmasının bulunduğu serginin açılışında Öğretmen Liselerinin eski mezunları ile Arifiye Anadolu Öğretmen Lisesi’nin öğrenci ve öğretmenlerinin bir araya geldiği hatıra fotoğrafını Anadolu Ajansı Muhabiri Şengül Oymak çekti.

Bugüne kadar çok sayıda öğrenci yetiştiren Resim Öğretmeni Naci Köksal’ın öncülüğünde gerçekleşen resim sergisinde bulunan yağlı boya tabloların büyük bölümü serginin ilk günü sanatseverler tarafından satın alındı.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]