Öğretim Görevlisinin Böylesi Şaşırttı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Meslek Yüksek Okulu'nda öğrenim gören bir kız öğrenciye tacizde bulunulması ve alıkonulması iddiaları ile ilgili haklarında idari soruşturma açılan öğretim görevlisi ve şoföre 'kamu görevinden çıkarma' cezası verildi.

SAÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Şubat 2008'de üniversite öğrencisi S.T'ye (20) cinsel tacizde bulunulması ve alıkonulması iddialarıyla ilgili olarak Sakarya Meslek Yüksek Okulu'nda şoför olarak çalışan E.D. ile öğretim görevlisi A.D. hakkında Cumhuriyet Savcılığınca adli, üniversite rektörlüğünce ise idari soruşturma açıldı.

İdari soruşturmanın sonucunda Yükseköğretim Kurulu Yüksek Disiplin Kurulu'nun kararı gereğince öğretim görevlisi A.D. ve şoför E.D'ye "Kamu Görevinden Çıkarma" cezası verildi. Karar gereği öğretim görevlisi ve şoför üniversiteden atıldı.


OLAY


Şubat ayındaki olayda S.T. isimli öğrenci, birlikte piknik yaptıkları SAÜ Meslek Yüksek Okulu'nda şoför olarak çalışan E.D.'nin(36), kendisine cinsel tacizde bulunup alıkoyduğunu, öğretim görevlisi A.D'nin de kendisini alıkoyduğunu ileri sürerek polise şikayette bulunmuştu. Olayla ilgili başlatılan soruşturmada tutuklanan şoför E.D. Sakarya 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti. Şoför E.D. ile öğretim görevlisi A.D'nin tutuksuz yargılandığı dava henüz sonuçlanmadı.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]