Öğrencisini kaçırıp alıkoyan öğretmenin cezası belli oldu

Sakarya\'da cinsel istismarda bulunduğu 14 yaşındaki öğrencisini kaçırdığı ve 115 gün alıkoyduğu iddiasıyla yargılanan öğretmen 30 yıl hapse mahkum edildi.

Öğretmeni saklayıp öğrencinin alıkonulmasına yardımcı oldukları öne sürülen 10 sanığa ise 3 yıl ila 6 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi.

Öğretmen olması nedeniyle cezası arttı


Söğütlü ilçesindeki bir ilköğretim okulunda öğretmenlik yaptığı dönemde, cinsel istismarda bulunduğu 14 yaşındaki öğrencisini 7 Nisan 2012\'de kaçıran ve 115 gün sonra Kocaali ilçesinde saklandığı evde jandarma tarafından yakalanan M.T.(35) ile öğretmeni saklayıp öğrencinin alıkonulmasına yardımcı oldukları öne sürülen A.T., S.T., İ.E., G.A., M.S., N.Ç., İ.D., C.K. S.K., ve G.Y.\'nin yargılandığı dava sonuçlandı. Sakarya 2. Ağır Ceza mahkemesi\'nde görülen ve gizlilik kararı bulunan davada, mahkeme heyeti, öğretmen M.T\'ye \'çocuğun nitelikli cinsel istirmarı\' suçundan 9 yıl hapis cezası verdi. Sanığın mağdurun öğretmeni olması nedeniyle cezayı yarı oranında arttıran mahkeme heyeti, sanığı, istismar suçundan 13 yıl 6 ay hapse mahkum etti.

Toplam 30 yıl hapis cezası


M.T., çocuğun cinsel amaçlı hürriyetinden yoksun kılınması suçundan iki kez ayrı ayrı 6\'şar yıl olmak üzere toplam 12 yıl, silah kanununa muhalefet suçundan 1 yıl 6 ay ve resmi belgede sahtecilik suçundan da 3 yıl hapis cezası aldı. Sanığa verilen hapis cezaları toplamda 30 yılı buldu. Mahkeme heyeti, öğrencinin alıkonulmasına yardımcı oldukları öne sürülen şüphelilerden A.T., S.T., İ.E. ve G.A\'yı kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçundan ayrı ayrı 6\'şar yıl, diğer sanıklar N.S., N.Ç., İ.D., C.K. S.K. ile G.Y\'yi ise ayrı ayrı 3\'er yıl hapse mahkum etti.

115 gün sonra yakalanmıştı

Küçük yaştaki öğrencisini alıkoyup cinsel istismarda bulunduğu ileri sürülen M.T., olayın ortaya çıkması üzerine kaçmıştı. Hakkında tutuklama kararı çıkartılan ve öğretmenlikten atılan M.T., cinsel istismarda bulunduğu öğrencisini, ailesiyle birlikte tedaviye geldiği Toyotasa Acil Yardım Hastanesi\'nin bahçesinden kaçırmıştı. Öğretmen, 115 gün sonra Kocaali ilçesine bağlı Kestanepınarı Köyü\'nde kaçırdığı öğrencisiyle birlikte yakalanmıştı. İstismara uğradığı iddia edilen öğrencinin, Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi\'nde yapılan muayenesinde, ruh ve beden sağlığının bozulduğu yönünde rapor verilmişti.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]