Öğrencisi doktor oldu, elini öpmeye geldi

1995-1999 yılları arasında Sabihahanım İlkokulu\'nda öğrenim gören Betül Karafilik, Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Doktor olarak mezun olduğu ilk gün, Sınıf Öğretmeni Mine Ayhan’ı ziyaret ederek elini öptü.

Erzurum Tortum İlçe Devlet Hastanesi’nde göreve başlayan Dr. Betül Karafilik’in sürpriz ziyareti 25 yıllık öğretmen Mine Ayhan’ı çok duygulandırdı.  Mine Öğretmenin yetiştirdiği sayısız başarılı öğrencilerden birisi olan Dr. Betül Karafilik, deprem sonrası ailesiyle birlikte Ankara’ya yerleştiklerini ancak, eğitiminin lise ve üniversite dönemlerinde de sık sık Adapazarı’na gelerek üzerinde büyük emeği olan ilkokul öğretmeni Mine Ayhan’ı hiçbir zaman unutmadığını söyledi.

Tortum İlçe Devlet Hastanesi’nde pratisyen hekim olarak göreve başlayan Dr. Betül Karafilik; “Doktorluk gibi kutsal bir mesleğin üyesi olmamda ilkokul öğretmenimin çok büyük emeği var. O’nun bize kazandırdığı güven duygusu ve topluma faydalı vatandaş olma hedefi, başarımızın en önemli öğeleri olmuştur.”dedi.

Mesleğini seven her öğretmenin hayattaki en büyük servetinin, yetiştirdiği öğrencilerinin yaptığı bu vefa ziyaretleri olduğunu söyleyen Sınıf Öğretmeni Mine Ayhan, “Bugün benim meslekteki en mutlu olduğum anlardan biridir. Öğrencilerimin başarılarından her zaman büyük gurur duyuyorum. Onları çok seviyorum” dedi.     
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]