Öğrencilere rehavet uyarısı

Akyazı FEM Dershanesi Müdürü Oktay Kucak, sınava girecek öğrencilerin güzel havaların rehavetine kapılıp derslerini ihmal etmemesi uyarısında bulundu.

Hacı Kemal Erimez Öğrenci Yurdu konferans salonunda, Sakarya Fatih Koleji aile danışmanı, rehberlik uzmanı, eğitimci ve psikoloji danışmanı Erdal Boyraz ‘Aile ve Başarı’ konulu öğrenci ve velilere seminer verdi. Açılış konuşması yapan Sakarya Akyazı FEM Dershanesi Müdürü Oktay Kucak, 2014 Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda(YGS) Akyazı birincisi çıkarmanın yanında yüzde 98 YGS başarı oranıyla kalitelerini ortaya koyduklarını söyledi. Eğitimci ve psikoloji danışmanı Erdal Boyraz, sosyal kontrol mekanizmalarını güçlendiren ailelerde hukuki kontrol mekanizmalarına gerek kalmayacağını dile getirerek, 2 bin yıllık tarihimiz içinde oluşan çok önemli ve güçlü bir aile yapımız olduğuna vurgu yaptı.

"
Boşanma, aile içindeki tüm üyeleri farklı biçimde etkiler"

Hatasını kabul eden insanlarda daha başarılı gelişmeler kaydedildiğini söyleyen psikoloji danışmanı Erdal Boyraz; "Boşanma, aile içindeki tüm üyeleri farklı biçimde etkiler. Ayrılık sonrası döneminde kadın erkek bunalım sürecine girer, kimlik bulma sorunu yaşarlar. Kaybedilen bir eş değil, aynı zamanda bir yaşam biçimi ve kimliktir. Eşinden ayrılan birçok insan, gelecekten korkar. Boşanmada en büyük zararı çocuklar görür. Eşler arasında karşılıklı anlayışın hakim olması zaruridir." şeklinde konuştu.

Çocuğun başarılı ve başarısız olmasındaki temel öğenin aile olduğuna dikkat çeken aile danışmanı Erdal Boyraz, şunları söyledi: "Çocuğu susturmak için televizyon karşısına koyuyoruz ya da eline tablet cep telefonu veriyoruz. Öğrencilerin başarısında en önemli sorun dikkat, motivasyon eksikliği görülmektedir. Ailenin yaklaşım hataları da tetiklemektedir. Bunlara dikkat etmemiz gerekir."

Çeşitli örneklerle sunum yapan Boyraz, aile ve başarı konusunun bir güne sığdırılacak konu olmadığını, çeşitli kitaplar okunarak desteklenmesini sözlerine ekledi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]