Öğrenciler Tiyatro Sahnesinde Devleşti

Özel Şahin İlköğretim Okulu Tiyatro Kulübü öğrencileri Türkçe Öğretmenleri Gülnur Can nezaretinde hazırladıkları, Turgut Özakman’ın yazdığı ve klasikleşen “ Ah Şu Gençler “ adlı oyunu AFA Kültür Merkezi’nde sahnelediler.

Gençlerin birbirleriyle ve yetişkinlerle olan ilişkilerindeki temel çatışmaların anlatıldığı tiyatro oyununu Vali Yardımcısı Şeref Nur Oktay, İl Milli Eğitim Teftiş Kurulu Başkanı Selahattin Işık, Okul koordinatörü Esin Cevrioğlu, Okul müdürü Turan Işık, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci velisi izledi. 

“Ah Şu Gençler” oyununun ilk bölümünde gençlerin yetişkinlere, ikinci bölümünde de yetişkinlerin gençlere bakışı dile getirildi. Türkçe öğretmenleri Gülnur Can’ın yönettiği ve ilköğretim 6 ve 7. sınıf öğrencilerinden oluşan Özel Şahin Tiyatro Kulübü tarafından sahnelenen 2 perdelik oyunda hem gençlere hem de büyüklere önemli mesajlar verildi.
“İnsan genç olduğu için mi sorundur? Yoksa sorun olduğu için mi gençtir” sloganıyla hazırlanan oyunda amatör ruhla sahneye çıkan öğrenciler sergiledikleri performansları ile adeta tiyatro sahnesinde devleştiler, profesyonel oyunculara taş çıkarttılar. İzleyenleri kahkahaya boğan tiyatro oyununda sergilenen performans davetlilerden bol bol alkış aldı.
Kuşak çatışması ve gençlik sorunlarına değinen oyunda Özel Şahin İlköğretim Okulu Tiyatro Kulübü Yiğit Alp Poyraz, Ece Gürses, Egemen Şen, Duhan Gür, Ali Bayrak, Ekin Topçu, Aslı Atabek, İsmet Dilaver, Esin Çalışkan, Alp Kaan Çetin, Elif Alaçam ve Arda Yiğit rol aldı.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]