Öğrenciler Şanlıurfa'ya Uğurlandı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 100 bin öğrencinin Batı ile Doğu illerine karşılıklı gezilerde bulunmasını öngören Gönül Köprüsü Projesi kapsamında, Sakarya'dan 8 otobüs bu sabah Şanlıurfa'ya hareket etti.

Şanlıurfa'ya gidecek öğrenciler için Kent Meydanı'nda düzenlenen uğurlama törenine, Vali Hüseyin Atak ve İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı ile öğrencilerin aileleri katıldı. Duygusal anların yaşandığı uğurlama töreninde Vali Hüseyin Atak ve İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, öğrencilere hayırlı yolculuklar diledi.

Büyük bir heyecan yaşadıklarını ifade eden öğrenciler ise, "Şanlıurfa'yı çok merak ediyoruz. Bize böyle bir gezi imkanı sunan Milli Eğitim Bakanlığı'na teşekkür ediyoruz" diyerek memnuniyeterini dile getirdi. Atatürk Lisesi, 80. Yıl Cumhuriyet Lisesi, Fatih Endüstri Meslek Lisesi, Sakarya Endüstri Meslek Lisesi, Serdivan Lisesi, Erenler Lisesi, Güneşler Lisesi, Yunus Emre Çok Programlı Lisesi ile Akyazı ve Hendek ilçelerinden toplam 336 öğrenci ve 24 öğretmen, Şanlıurfa'da 5 gün kalacak.

Öğrenciler gezi boyunca Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde hazırlanan programla Urfa'nın doğal ve tarihi güzelliklerini görme fırsatını bulacak. Yine proje kapsamında ilimizden Şanlıurfa'ya gidecek ilköğretim öğrencileri 22 Haziran pazar günü otobüslerle haraket edecek. Bu arada, Gönül Köprüsü Projesi kapsamında yaklaşık 700 öğrenci Yozgat ve Kahramanmaraş'tan Sakarya'ya gelecek.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]