Öğrenciler, Platform Üzerine Atlayarak Kurtuldu

Sakarya'da Namık Kemal İlköğretim Okulu'nda düzenlenen afet tatbikatı gerçeğini aratmadı.

12 Kasım Afet Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe; Adapazarı Kaymakamı Akın Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Emin Başar, Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Cevherli, Erenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Koray Oktay Özten, Kızılay Sakarya Şube Başkanı Şaban Koludra, Adapazarı İlçe Sivil Savunma Müdürü Burhan Akdoğan, Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.  

Olası Afetler İçin Uygulamalı Bilgiler Verildi

Olası afetler karşısında alınacak tedbirler hakkında çeşitli konuşmaların yapıldığı programda Namık Kemal İlköğretim Okulu öğrencilerinin ilk yardım ve afetlerle ilgili hazırladığı oyunlar büyük beğeni topladı. Okul bahçesinde düzenlenen etkinlikte; Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekipleri tarafından gerçeğini aratmayan yangın kurtarma tatbikatı yapıldı, 112 Acil Servis görevlilerince yaralılara yapılacak ilk yardım hakkında uygulamalı bilgiler verildi, Kızılay tarafından okul bahçesine yardım çadırı kuruldu.

Öğrenciler, Platform Üzerine Atlayarak Kurtuldu

Afet eğitimi etkinliğinin en heyecanlı bölümü ise gerçeğini aratmayan sahnelerin yaşandığı yangın tatbikatı oldu. Senaryo gereği okulda çıkan yangında ilk olarak alt kattaki öğrencilerin hızlı bir şekilde binayı boşaltması sağlanırken, üst katlarda mahsur kalan öğrenciler itfaiye ekipleri tarafından merdivenli araçlarla pencerelerden indirildi. Bazı öğrenciler ise havayla şişirilen platform üzerine atlayarak kurtarıldı.

Öğrenciler Heyecan İçinde İzledi

Tatbikatta yaralanan öğrencilere ilk müdahaleyi yapan 112 Acil Servis doktorları ve görevlileri yaralı öğrencileri kısa sürede ambulanslarla hastanelere götürdü. Protokol üyeleri, öğrenciler ve veliler heyecanlı sahnelerin olduğu programı büyük bir dikkat ve heyecan içinde izledi.
 


15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]