Öğrenciler, Öğretmenleriyle Birlikte Kurban Eti Dağıttı

Sakarya Eğitimciler Derneği\'nin (SEDER) \'Değerler Eğitimi\' projesi kapsamında düzenlediği \'Kurbanımı Paylaşıyorum\' etkinliğinde öğrenciler, ailelerinden aldıkları kurban etlerini öğretmenleriyle birlikte ihtiyaç sahiplerine dağıttı.

Etkinlik öncesinde Erenler Belediyesi\'nde tören düzenlendi. Burada konuşan Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, İslam dünyasında devasa yangınların olduğu dönemde Kurban Bayramı\'nı buruk kutladıklarını söyledi. Öztürk, "Paylaşmak dersimiz bu. Bu paylaşım sadece bugün kurbanla kalmamalı. Genel manada her şeyimizi paylaşmalıyız. Bu organizasyonu ileride çok daha fazla genişleterek yapmak istiyoruz. Kurbanın amacı da bu." diye konuştu.

Derneği temsilen konuşan Mehmet Yıldız ise etkinlikte öğrencilerle ihtiyaç sahibi aileleri buluşturduklarını ifade etti. Öğrencilerin, ailelerinden aldıkları etleri ihtiyaç sahiplerine dağıtacağını anlatan Yıldız, "Burada olmak gerçekten ayrıcalık. Bir çok insan sevdiğiyle yanında. Ama bizler gerçek sevgilinin sevgisini kazanmak ve rızasını kazanmak için buradayız. Bu, çok önemli bir görev. Bizim dostlarımız, kardeşlerimiz dünyanın bir çok yerinde şu anda sizin yaptığınız işi yapıyorlar. Biz de küçük bir çekirdeğini yapmak için buradayız. Hepiniz aynı dünyanın her tarafında bir şeyler dağıtıyormuş, birilerine et veya hayır dağıtıyormuş gibi aynı sevaptan hisseder oluyoruz inşallah. Biz, Efendimiz\'in (sas) bir tavsiyesi üzerine buradayız. Ev sahipliğini yapan Erenler Belediyesi\'ne teşekkür ediyoruz." dedi.

Törenin ardından, etkinliğe katılan 150 öğrenci, öğretmenleriyle birlikte 135 adrese kurban Eti ulaştırarak ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürdü.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]