Öğrenciler, Macera Park'ta yeteneklerini keşfediyor

Yeni eğitim öğretim yılında da şehir genelindeki okulları Macera Park’ta ağırlamaya devam edeceklerini açıklayan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Ziyaret takvimini oluşturduk. Okullarımızdan gelen talepler doğrultusunda eğitim öğretim sezonu boyunca misafirlerimizi ağırlamaya devam edeceğiz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Yaşayarak Öğrenme Macera Parkı yeni eğitim öğretim yılında da şehir genelindeki okulları misafir etmeye devam edecek. Geride kalan eğitim sezonunda 2 bin 500 öğrenciye uygulamalı eğitimler sunduklarını aktaran Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, okullardan gelen talepler doğrultusunda ziyaret programını oluşturduklarını söyledi.

"Yetenekleri Birlikte Keşfedelim"


Yüce, “Yenikent Şehir Ormanı içerisinde faaliyetlerine devam eden merkezimizde iki aşamalı eğitim gerçekleştirmekteyiz. Bunlar dış ve iç alan eğitimleridir. Dış alan eğitimleriyle hedefimiz çocuklarda özgüven, birliktelik, takım olma, saygı gibi duyguların kazandırılmasıdır. İç alandaki eğitsel çalışmalarımızla da çocuklarımızın çok yönlü yeteneklerini dışa vurmaları, sanatsal aktivitelerle yeteneklerini keşfetmeleri ve özgüven kazanarak kendilerini ifade edebilmelerini amaçlıyoruz” diye konuştu.

50’şer Kişilik Gruplar

Davut Yüce açıklamalarına şöyle devam etti; “Geride bıraktığımız eğitim öğretim yılında Adapazarı, Serdivan, Erenler ve Arifiye ilçelerindeki ortaokul öğrencilerini Macera Park’ta misafir etmiştik. Bu yıl ise öncelikli olarak diğer ilçe ortaokullarının 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerini ağırlamayı öngörüyoruz. 50 kişilik gruplar halinde öğrencilerimizle teorik ve pratik eğitimler gerçekleştirecek, maceranın tadını birlikte çıkaracağız.”

“Bu konuda İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile görüşmelerimiz sürüyor. Ziyaret takvimini oluşturduk. Okullarımızdan gelen talepler doğrultusunda eğitim öğretim sezonu boyunca misafirlerimizi ağırlamaya devam edeceğiz. Konu ile ilgili olarak ayrıntılı bilgi almak isteyen okullarımız merkezimizin 221 40 60 numaralı telefonunu arayabilirler. Tüm okullarımızı Macera Park’a bekliyoruz.”
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]