Öğrenciler Kent Meydanı'nda kitap okudu

Düşün Taşın Derneği Sakarya il Temsilciliği üyeleri ve öğrenciler kitap okuma farkındalığını yaratmak ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yılını kutlamak için bir etkinlik düzenledi.

Kent Meydanında gerçekleşen kitap okuma etkinliğine Yedirenk Öğrenci Topluluğu, Genç Tema Topluluğu, İşletme Topluluğu ve Genç Aydınların destek verdi. Yapılan etkinlikte Düşün Taşın Derneği’nin İl Temsilcisi Murat Aydön yaptığı açıklamada, “Toplumdaki dinamikleri harekete geçirmek, ‘Okuyan Toplum’ oluşturabilmek ve Çanakakle Deniz Zaferi’nin 100. Yılını kutlamak adına “Sakarya’ya Okuyoruz’ isimli etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. Daha önce yaptığımız etkinliklerden farklı olarak, tarihimize ve ecdadımıza sahip çıkıyoruz. Toplumdaki gençlerimizin olumsuz kitap algısını kırmak, tarih bilincini uyandırmak ve ecdadımıza Sakarya’dan sesimizi duyurmak için buradayız. Programımızın içeriğinde her zamanki gibi kitap okumak var. Fakat diğerlerinden farklı olarak ecdadı anmak adına istiklal Marşımızı ve Çanakkale Zaferi için yazılmış şiirler okuyup, dua edip , “ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 100.YILI” yazılı dövizler ile meydan da ekip arkadaşlarımız ve diğer katılımcılarla birlikte oluşturacağımız “100.YIL” sembolüyle programımıza son vereceğiz. Bildiğiniz üzere Çanakkale Savaşının diğer savaşlardan farkı bir gençlik savaşı olmasıdır. Bizler gibi lise ve üniversite çağındaki gençler arkalarına bakmadan vatanı uğruna Çanakkale’ye gitmişlerdir. O yıllarda birçok üniversite ve lise mezun verememiştir. Bizler bu bilinci taşıyan ve sahiplenen bireyler olabilmek için çalışıyoruz. Bu bilinci gençler öncelikli olmak üzere tüm topluma aşılamak için elimizden gelen çabayı gösterdik ve göstermeye devam edeceğiz. Bu uğurda yaptığımız çalışmalarda aldığımız olumlu-olumsuz tüm karşılıklar bizi fazlasıyla gururlandırmakta ve şevkimizi arttırmaktadır. Ben buradan etkinliğimize destek veren tüm öğrenci topluluklarına, katılan büyük küçük tüm vatandaşlarımıza, gece-gündüz demeden çalışan ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından gençler kitap okudu. Yaklaşık yarım saat süren etkinlik sonunda Sakarya İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı öğrencileri ziyaret ederek tebrik etti. Babadağı, “Sizlere Sakarya Valimiz Hüseyin Avni Coş’un selamını getirdim. Hep böyle güzel etkinlikler yapın. Bizler sizleri hep böyle güzel etkinliklerde destekleriz. Ve bugün sizleri desteklemek için yanınıza geldim. Sizlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Program kitap okumanın ardından sona erdi.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]