Öğrenciler, İlk Yardım konusunda eğitilecek

Erenler ilçesindeki ortaokullarda ‘İlk Yardım ve 112 Acil Yardım’ konulu seminerler düzenlenmeye başladı.

Erenler İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından başlatılan seminerlerde 4 hafta içinde ilçedeki tüm 5. ve 6’ıncı sınıf öğrencilerine \'İlk Yardım ve 112 Acil Yardım\' eğitimi verilmesi planlanıyor.

İlki 20 Kasım tarihinde başlayan “İlk Yardım ve 112 Acil Yardım” konulu seminerlerle Erenler’deki ortaokulların 5. ve 6’ıncı sınıflarının tamamen eğitilmesi planlanıyor. Uygulamada ilk durak Yücel Ballık Ortaokulu oldu. Düzenlenen ikinci seminerle birlikte Yücel Ballık Ortaokulu 5. ve 6’ıncı sınıf öğrencileri 2,5 saatlik bir uygulamalı seminere katıldı. Görsel zenginlik ve tiyatral öğelerle süslenen seminer ilgi ile karşılandı. Erenler İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmada, dört hafta içinde tüm 5. ve 6’ıncı sınıflara eğitim sunulmasını planlanıyor.

"İlk Yardım tıbbi bakımın bir alternatifi değildir"

Konu ile ilgili açıklama yapan Sakarya İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Murat Alemdar, "İlk Yardım, hasta veya yaralı kişiye, daha ciddi bir tıbbi yardım uygulanmadan önce yapılan ilk bakımdır. İlk Yardımın amacı, durumun kötüleşmesini önlemek için aktif olarak müdahale etmek, yaşam desteği sağlamak, yaralının etkin tedavisini başlatmak, zararı en aza indirmek ve yaşam kaybını önlemektir. İlk Yardım tıbbi bakımın bir alternatifi değildir. Ancak ilk Yardım eğitimi alan kişiler, durumu ve aciliyetin derecesini tayin etme ve profesyonel tıbbi yardım ulaşana kadar yapılabilecek en doğru şeyleri belirleme yeterliliğine sahiptir. Yaralanmaların, ölüm olaylarının dördüncü ana nedeni olduğu düşünülürse, İlk Yardım eğitiminin gerekli olduğu çok açıktır. Konunun önemine binaen çocuklarımız için uzun zamandır düşündüğümüz bu projeyi hayata geçirdik. Temennimiz vatandaşlarımızın Müdürlüğümüzün sunduğu ücretsiz İlk Yardım derslerine katılarak istifade etmeleridir.

112 Acil Yardım Hizmetleri ve 112 Acil Yardım hattı hangi durumlarda aranmalı ve verdiği hizmetler konularında genel bilgiler verilmiştir. Bu konular Kurumumuzun toplumumuza kısa ve uzun vadede iletmesi gereken hayati öneme sahip bilgilerdir. Bu konuda emeği geçen Erenler İlçe Sağlık Müdürümüz Dr. Fatih Şahin ve Personelimize teşekkür ediyorum" dedi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]