Öğrenciler daha fazla sosyalleşecek

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, yeni eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle, ilköğretim kurumları müdürlerinden sonra lise müdürleriyle de senebaşı değerlendirme toplantısı düzenledi.

Orhangazi Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıya, il milli eğitim yöneticileri, ilçe milli eğitim müdürleri ile il genelindeki ortaöğretim kurumlarının müdürleri katıldı. Toplantıda lise müdürlerine hitap eden İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, 2013-2014 eğitim öğretim yılına, geçen yıla göre daha fazla sayıda okul, derslik ve öğretmenle başladıklarını belirterek, bu avantajlı durumun okullardaki eğitim başarısının artması yönünde değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Ortaöğretim kurumlarında dönüşümün tamamlandığını, genel liselerin Anadolu liselerine ve çok programlı liselere dönüştürüldüğünü belirten Sandıkçı, bu yıl arttırılan kontenjanlarla Anadolu liselerine 2 bin 40 daha fazla öğrencinin yerleştirildiğini söyledi. Sandıkçı; “Okulun ve okul faaliyetlerinin daha ön plana çıktığı eğitim sistemimizdeki yeni düzenlemelerle birlikte öğrencilerimizin sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere daha fazla yönlendirilmesini istiyoruz. Çocuklarımızın derslerdeki başarısının, sosyal faaliyetler kapsamında tiyatro, müzik, resim, proje üretme ve spor faaliyetlerinde de pekiştirilmesi için çaba göstermeliyiz. Bu yıl okullarımızda sosyal ve kültürel faaliyetlere daha çok öğrencimizin katılmasını bekliyorum” dedi.

LGS ve LYS\'deki başarı değerlendirildi

Sakarya’daki liselerin LGS ve LYS’deki başarı durumlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Sandıkçı, okulların performanslarının sürekli takip edileceğini belirterek, tüm okullardan bir önceki yıla göre başarılarını arttırmasını beklediklerini ifade etti. Sandıkçı, bu yıl YGS’ye giren öğrencilerin yüzde 51.69’unun üst öğrenim kurumlarına yerleştiğini belirtirken, sınavsız geçiş ve açık öğretime yerleşenlerin dahil olduğu bu sayıda, lisans programlarına öğrencilerin yüzde 23.9’unun yerleşme hakkı kazandığını, geçen yıla göre 165 daha fazla öğrencinin fakültelere yerleştirildiğini ifade etti. Geçen yıl lisans programlarına yerleşen öğrenci sayısının yüzde 21.9 olduğunu, bu yıl lisans programlarına yerleştirmede yüzde 2 daha iyi performans elde edildiğini aktaran Sandıkçı, başarıda emeği geçen yönetici, öğretmen ve velileri tebrik ederken, üniversite eğitimine başlayan öğrencilerimize derslerinde üstün başarılar diledi.

“Özel eğitime önem verilsin”

Okullarda eğitim öğretim faaliyetlerinin yönetmeliklere uygun şekilde eksiksiz olarak yürütülmesinin önemine dikkat çeken Sandıkçı, şu uyarılarda bulundu:

“Okul servisleri yönetmeliklere uygun görev yapacak. Kantinlerde gıdaların sağlık şartlarına uygun olmasına ve fiyatlara dikkat edilecek. Özel eğitime önem verilecek, hiçbir öğrenci feda edilmeyecek. Laboratuvarlar talimatlara uygun şekilde verimli kullanılacak. Okullarda fazla sıra-masa vb. araç gereç bulunmayacak. Stratejik planlar tüm verileri gösterir biçimde güncellenecek. Öğretmenler, şube öğretmenler, zümre öğretmenler kurul toplantılarında alınan kararlar işlevsel olacak. Okullarda sivil savunma faaliyetlerine önem verilecek. Öğrenci ve öğretmenlerin devam-devamsızlık durumları yakından izlenecek. Okul Aile Birlikleri tarafından yapılan tüm harcamalar Tefbis’e girilecek. Paylaşım toplantılarına özen gösterilecek. Okullarda ziyaret defteri tutulacak. Onarım teklifleri Aralık ayında yapılacak. Sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere öğrenci katılımlarının arttırılması için çalışmalar yapılacak. Tasarruf tedbirlerine uygun şekilde hareket edilecek. Öğrencilerin yıl içindeki ders başarısı, davranış ve hareketleri velileriyle paylaşılarak, çocuğun eğitim-öğretimdeki verimliliğinin arttırılmasına çaba gösterilecek.”

Sandıkçı, yeni eğitim öğretim yılının başarılı geçmesini diledi

Toplantıda okul müdürlerinin eğitim öğretim faaliyetleriyle ilgili sorularını da cevaplayan İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, okullarımızda hem eğitim öğretim alanında hem de çocukların gelişimlerine önemli katkı sağlayan sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin en iyi şekilde yürütülmesi noktasında eğitim yöneticilerimizin üzerlerine düşen görevleri layıkıyla yapacaklarına inandığını belirterek, yeni eğitim öğretim yılının başarılı geçmesini diledi.
İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, geçtiğimiz hafta içinde gerçekleştirdiği müdürler toplantılarının organizasyonunda görev yapan milli eğitim personelini başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ederek kutladı.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]