Öğrenciler ADASU'yu Gezdi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ADASU) Genel Müdürlüğü, öğrencilerde su kaynaklarının en doğru şekilde kullanılması ve gençlerde çevre bilincinin oluşması amacıyla düzenlediği tesis gezilerine devam ediyor.

ADASU, Maltepe İçmesuyu Arıtma ile Karaman Atıksu Arıtma Tesisleri'ni öğrencilere gezdiriyor. İlk olarak Maltepe İçmesuyu Arıtma Tesislerini gezen Atatürk Lisesi Çevre Kulübü öğrencileri, tesislerin işleyişi ve içme suyunun arıtılması hakkında ADASU uzmanlarından bilgi aldılar. Maltepe İçmesuyu Arıtma Tesisi'ni meraklı gözlerle inceleyen öğrencilerin ikinci durağı ise Karaman Atıksu Arıtma Tesisi oldu. Karaman Atıksu Arıtma Tesisleri'nde fiziksel ve biyolojik arıtma hakkında bilgilerin verildiği öğrenciler, biyolojik arıtmayı çok ilginç bulduklarını belirttiler.

Öğrencilere ADASU tesislerini gezdirerek yerinde bilgiler vermeyi çok önemsediklerini belirten ADASU Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, “Dünya standartlarında verdiğimiz hizmetin öğrenciler tarafından yerinde incelenmesi çevre bilincinin oluşmasına büyük katkı sağlıyor. Uzmanlarımız, su kaynaklarının giderek azaldığı bir dünyada gençlerimize su kaynaklarının en doğru şekilde kullanılması yönünde bilgiler vererek su bilinci oluşturma gayreti içerisindeler. Gençlere yönelik eğitim faaliyetlerimizi arttırarak devam ettireceğiz” dedi.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]