Öğrenci Kayıtları E-Okul Sistemine Göre Yapılacak

Geçtiğimiz yıl kurulan Adapazarı, Serdivan, Erenler ve Arifiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin geleneksel hale getirdiği yemekli toplantı Erenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Koray Oktay Özten’in ev sahipliğinde yapıldı.

Erenler Kaymakamı Mustafa N.Sezgin, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ile Adapazarı, Serdivan, Arifiye ve Erenler İlçe Milli Eğitim yöneticilerinin katıldığı toplantıda, 2008-2009 eğitim öğretim yılıyla ilgili değerlendirmelerde bulunuldu. Reisoğlu Tesisleri bahçesinde düzenlenen sohbet toplantısında eğitim yöneticilerinin en önemli gündem konusu öğrenci kayıtlarıydı.

E-Kayıt Sistemi

Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu yıl adrese dayalı nüfus bilgilerine göre uygulanmasını istediği öğrenci kayıtlarında herhangi yumuşamanın söz konusu olmayacağı belirtiliyor. 2009-2010 eğitim öğretim yılında ilk kez uygulanacak e-kayıt sistemi kapsamında okula yeni başlayacak tüm çocukların oturdukları bölgede en yakın okula gideceklerini ifade eden Milli Eğitim yöneticileri, Bakanlığın Genelgesi dışında bir uygulamanın ise yapılamayacağını belirttiler. Bakanlık Genelgesine göre öğrenci kayıtlarında, ana sınıflarında okuyan veya kardeşi aynı okulda bulunan bölge dışındaki istekler kabul edilmeyecek.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]