Ödüllü Oyuna Görkemli Gala

Sakarya Gençlik Merkezi Tiyatro Ekibi’nin madde bağımlılığı konulu oyunu “Ben Sana Söylemiştim” 20 Ocak 2010 Çarşamba akşamı AKM’de tiyatro severler ile buluştu. İlimiz protokolünün de katıldığı gala, görülmeye değerdi.

Sakarya Gençlik Merkezi Tiyatro ekibinin çıkarttığı oyun uyuşturucu ile mücadelede atılan önemli adımlardan bir tanesi. Yaşları henüz on beş on sekiz olan lise öğrencilerinin sergilediği oyun, ailesinden uzakta üniversite okuyan dört kızın, uyuşturucuya bağlanma sürecini mizahla sentezleyerek anlatıyor.

Dünya Gençliğinin En Büyük Sorunlarından

Özellikle ailelere çocukları üzerindeki sorumlulukları hatırlatan oyun,  madde bağımlılığı ve uyuşturucu karşısında atılan önemli adımlardan biri. Zira dünya gençliğinin en büyük sorunlarından birisi olan madde bağımlığı ve uyuşturucu, ne yazık ki ülkemiz gençliği içinde büyük tehlike. Bu nedenle yeni neslin zararlı alışkanlıklar konusunda bilinçlenmesi için yapılan birçok seminer ve hazırlanan broşür, kitapçık vb. materyallerle çağın sorunu aşılmaya çalışılıyor. 
Dikkat Çekici Senaryo

Ne var ki yapılan bu tip girişimler ile gençlere ve ailelerine ulaşmak, madde bağımlılığının zararlarını anlatmak pek de kolay olmuyor. Konu hakkında son derece duyarlı olan Sakarya Gençlik Merkezi, hazırladığı tiyatro oyunu ile gençlerimiz ve ailelerine; madde bağımlılığının zararlarını, dikkat çekici bir senaryo ile sunuyor.
Kâh Güldürdü, Kâh Ağlattı

 

“Ben Sana Söylemiştim” adlı oyunda, performanslarıyla izleyicilerden tam not alan tiyatrocular, izleyicileri kâh güldürdü, kâh ağlattı. Oyunda parti hazırlıkları yapan dört kız ve arkadaşları ile ev sahibi arasında yaşanan diyalogda, Arif Amca’yı canlandıran Salih Çukur,  konuşma tarzı ve hareketleriyle salonu kahkahaya boğdu.

Madde bağımlılığı konulu oyunun final sahnesindeki fantastik görüntü ve ölüm ile yaşam arasında kalan Mehtap’ın yaşadığı trajedi ve yaşam meleğinin uyuşturucudan ölen gençlere canını vererek kendi hayatını kaybetmesi izleyicileri gözyaşına boğdu.

Protokolden Tam Not!

AKM de sahnelenen oyunda davetliler arasında ilimizin değerli protokolü de vardı. Serdivan Kaymakamı Sn. Fahri Keser, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan,  Serdivan Milli Eğitim Müdürü Ali Dere,  Arifiye Milli Eğitim Müdürü Cemallettin Saydam, Serdivan Tarım Müdürü, Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Müdürü Yusuf Ertuğrul Erdem, Akyazı Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Çileli, Cumhuriyet Lisesi Müdürü, Emniyet İl Müdürlüğü mensupları oyun sonrası yaptığı değerlendirmede memnuniyetlerini dile getirerek, başarıların devamını diledi.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]