Ödüllü Oyun Beğeni Topladı

Sakarya Gençlik Merkezi Tiyatrocularının ödüllü oyunu “Ben Sana Söylemiştim”,  Gençlik ve Kültür Merkezi’nde sahne aldı. Genç tiyatrocular, performanslarıyla izleyicileri büyüledi.

Sakarya Gençlik Merkezi, bir yandan Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın organize ettiği Bilgi Teknolojileri(Bİ-TEK) eğitimine ev sahipliği yaparken, bir yandan da Tiyatro ekibinin hazırladığı “Ben Sana Söylemiştim” adlı oyunu tiyatro severler ile buluşturdu.

"Ben Sana Söylemiştim" adlı oyunun final sahnesinde; ölüm ile yaşam arasında kalan genç üniversite öğrencisinin yaşadığı trajedi anlatılıyor.

Ödüllü Oyun!

Sakarya Gençlik Merkezi Tiyatro Ekibi’nin “Ben sana söylemiştim” adlı oyunu; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Gösteri Sanatları Merkezi’nin, 1-11 Haziran 2009 tarihlerinde,  Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi Tiyatro Salonu’nda düzenlediği 7. Amatör Tiyatro Festivali’nde, yarışma jürisinin ve izleyicilerin büyük beğenisini toplayarak Jüri özel ödülünü almayı hak etmişti.

Madde Bağımlılığına Savaş!

Dünya gençliğinin en büyük sorunlarından birisi olan madde bağımlığı ve uyuşturucu, ne yazık ki ülkemiz gençliğinin de önemli sorunlarından birisi.

Yeni neslin madde bağımlılığı ve uyuşturucu konusunda bilinçlenmesi için yapılan birçok seminer ve hazırlanan broşür, kitapçık vb. materyallerle çağın sorunu aşılmaya çalışılıyor.  Ne var ki yapılan bu tip etkinlikler ile gençlere ulaşmak ve madde bağımlılığının zararlarını anlatmak pekte kolay görünmüyor.

Konu hakkında son derece duyarlı olan Sakarya Gençlik Merkezi, hazırladığı tiyatro oyunu ile gençlerimizin dikkatini çekecek bir tiyatro oyununa imza attı. Yaşları henüz on yedi on sekiz olan lise öğrencilerinin sergilediği oyun, ailesinden uzakta üniversite okuyan gençlerin, uyuşturucuya bağlanma sürecini mizahla sentezleyerek anlatıyor.

Konuklar Mest Oldu!

Oyunu izlemek için Sakarya Gençlik ve Kültür Merkezi’ne gelen yüz'e yakın tiyatro sever,  genç tiyatrocuların sunduğu “Ben sana söylemiştim” adlı oyunu keyifle izledi.

Oyunun final sahnesinde ise izleyiciler son derece duygusal anlara tanık oldu. Üniversite öğrencisinin uyuşturucu kullanıp kullanmama konusunda yaşadığı karmaşadan ve oyunun finalindeki trajediden etkilenen konuklar zaman zaman gözyaşlarına engel olamadı.

Gençlik Hizmetleri'nden sürpriz

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Dairesi tarafından, Sakarya Gençlik Merkezinin konukseverliği ve düzenledikleri güzel gece nedeniyle bir hediye takdiminde bulunuldu. Gençlik Merkezi Müdürü Ali ihsan Çokan’a Gençlik Çalışanı Halis Hakyemezoğlu’nun takdim ettiği hediyenin ardından, gençlik merkezinin konukları hazırladıkları gösteriyi Sakarya Gençlik Merkezi’ne hitaben sundu.

20-22 Kasım 2009 tarhilerinde Sakarya Gençlik Merkezi'nde düzenlenen Bİ-TEK eğitim semineri boyunca kendilerine gösterilen ilgi ve sarfedilen çabalardan dolayı, Sakarya Gençlik Merkezi'ne bir hediye takdim edildi. Bu sürpriz hediyeyi Sakarya Gençlik Merkezi Müdürü Ali İhsan Çokan, Gençlik Hizmetleri Dairesi Gençlik Çalışanı Halis Hakyemezoğlu'nun elinden aldı.

Halk Oyuncular Hayran Bıraktı!

Bilgi teknolojileri eğitimi nedeniyle üç gün iki gece boyunca Gençlik Merkezinde ağırlanan gençler, 21 Kasım 2009 gecesi düzenlenen tiyatro oyununun ardından bu kez halk oyunları ve müzik dinletisi ile eğlenceli dakikalara tanık oldu.

Gençlik Merkezi Halk oyuncuları; Nida Çokan, Özge Onat ve Burak Manav, sergiledikleri oyunlar ile izleyicileri kendilerine hayran bıraktı.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]