ODTÜ'den Bilimi Sevdirme Gösterisi

Sakarya Bilim ve Sanat Merkezi ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) işbirliği ile Sakarya’da öğrencilerin bilimi sevmelerine yönelik AKM’de bir program düzenledi. Yapılan programda öğrencilere ağırlıklı olarak fizik deneyleri gösterildi. ODTÜ Toplum ve Bilim Merkezi’nin ‘Bilimi Topluma Götürme’ projesi çerçevesinde düzenlenen, bilimsel deney gösterisinde, öğrenciler çok eğlendiler. Yapılan deneylere öğrenciler, aktif bir şekilde katılarak, ilgilerini gösterdiler.

Sakarya BİLSEM öğrencilerinin dışında yaklaşık 13 okulun öğrencilerinin izlediği gösteriye, Bilsem öğretmenleri ve okullardan gelen öğretmen ve idarecilerin yanında, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İrfan Sarık’ın da katıldığı program, yaklaşık iki saat sürdü.

İlimizde yaklaşık bir buçuk yıldır faaliyette olan BİLSEM, öğrencilerinin yaptığı faaliyetler ve projelerle çok önemli bir boşluğu doldurmakta. Her geçen gün dikkat çeken program ve projeleriyle Sakarya’da kendini gösteren Sakarya Bilsem, ilimizde bilimin ve sanatın merkezi olma hedefine hızla yaklaşmakta.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]