ODTÜ'deki protestoya, SAÜ'den tepki geldi

Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) kayıt olmak için gelen başörtülü genç kız öğrencileri bir grup öğrenci tarafından üniversiteye alınmaması ve protesto etmeleri sonucunda Sakarya Üniversitesi Genç Aydınlar Topluluğu öğrencileri tarafından düzenlenen organizasyonda SAÜ Merkez Kafeterya’da kayıta gelen öğrenci ve velilere karanfil dağıtılarak yapılan olaya karşı tepkilerini gösterdiler.

Dün ODTÜ’de kayıt işlemleri için okula gelen başörtülü kız öğrencilerini, kız ve erkeklerden oluşan bir grup öğrenci sözlü taciz ederek, ellerinde taşıdıkları dövizlerle başörtülü öğrencilere hakaret eden grup ‘sizi buraya sokmayacağız’ diyerek uzun süre bu durumu sürdürerek protesto etmişti. Bu olayın ardından Sakarya Üniversitesi Genç Aydınlar Topluluğu öğrencileri bu duruma tepki göstermek amaçlı SAÜ Merkez Kafeterya’da kayıt işlemleri bekleyen öğrenci ve ailelerine karanfil dağıttı.

Üniversitelerin bilim yerleri, özgürlük alanları olduğunu belirten SAÜ Genç Aydınlar Topluluğu öğrenci Başkanı Üzeyir Said Meral, “Genç Aydınlar Topluluğu olarak ODTÜ’de dün yapılan başörtülü arkadaşlarımıza yapılmış olan, eylemin, protestonun, faşizmin artık bizim kendi şahsımıza yapılmış bir hakaret olduğunu düşündüğümüzden dolayı bugünde kendi üniversitemizde bir karanfil dağıtımı yapmak istedik. Bu dağıtımı da çok şükür gerçekleştirdik. Yani üniversiteler bilim yerleri, özgürlük alanları bu yüzden arkadaşlarımızı rencide etmeden eylemlerimizi sürdürürsek herkes için daha faydalı olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

SAÜ Genç Aydınlar Topluluğu tarafından organize edilip dağıtılan karanfilleri alan kişiler teşekkür ederek, mutluluk duyduklarını söylediler.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]