Objektiften yüreklere yansıyan 'Orman Yangınları'

Her yıl geleneksel olarak Sakarya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde gerçekleştirilen Çevre Haftası etkinlikleri bu yıl da, çevreye duyarlılık ve doğanın korunmasına yönelik bilincin güçlendirilmesi adına birbirinden dikkat çekici çalışmalarla gerçekleştiriliyor.

Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası organizasyonu ile Orman Genel Müdürlüğü Mühendisi Fotoğraf Sanatçısı Aykut İnce’nin objektifinden “Orman Yangınları” konulu bir fotoğraf gösterisi ve ardından çevreye duyarlılık ve fotoğrafçılık üzerine bir söyleşi gerçekleştirildi. Sanatseverleri ve çevre dostlarını bir araya getiren fotoğraf gösterisi ve söyleşi programına SATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Nadir Öztürk, Çevre Komisyonu Başkanı Önol Taşöz, Komisyon Üyeleri, ilk ve orta dereceli okullarda eğitim gören öğrenciler ve çok sayıda davetli iştirak etti.
SATSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını SATSO Çevre Komisyonu Başkanı M.Önol Taşöz yaptı. Taşöz katılımcılara gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı teşekkür ederek çevre bilincinin oluşturulması ve farkındalığının sağlanması anlamında paydaşlarla gerçekleştirilen etkinliklere bir yenisini daha eklemenin mutluluğunu paylaştıklarını dile getirdi. Taşöz, emeği geçenlere teşekkürlerini sundu. Ardından geçilen “Orman Yangınları” konulu gösteride davetliler hem görsel bir şölen yaşarken hem de sebebi insan olan bir doğa felaketinin acı öyküsünü izlediler. Orman yangınlarında şehit olan 108 şehide ithaf edilen fotoğraf gösterisi “Onlar ormana can verdiler, ormanda can verdiler” kompozisyonunda işlendi. Gösteriden sonraki söyleşi bölümünde konuşan Aykut İnce öğrenciler ve katılımcılara hitaben “Tüm bu yangınlara insan neden oldu. Bu konuda bilinçlenmeliyiz. Türkiye’nin %21’i ormanlarla kaplı ve 12 milyon hektar alan yangın tehdidi altında bunun sebebi insan hareketleridir. Dünyaya gelen her birey çevreden sorumludur, bu sorumluluğun bilinci ile yaşamalıyız” dedi.

İnce konuşmasında dünyadaki küresel ısınmaya neden olan karbon salınımını azaltmak için bireysel hareketlerden başlayan toplumsal hareketler üretilebileceğini ifade etti. Söyleşinin ardından SATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Nadir Öztürk katılımı ve Çevre Haftasına katkılarından dolayı Fotağraf Sanatçısı Aykut İnce’ye 90. Yıl plaketi takdim etti.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]