O kurum, Sakarya'daki faaliyetlerine resmen başladı

Gençliğe ve topluma zarar veren bağımlıklarla mücadele ile milli kültürüne bağlı nesiller yetiştirmeyi amaç edinen Türkiye Yeşilay Cemiyeti Sakarya Şubesi Fatih Kıcır başkanlığında kurularak çalışmalarına başladı.

İnsan onuru ve saygınlığını temel alarak, toplumu ve gençliği zararlı alışkanlıklardan korumak için çalışan, tütün, alkol, uyuşturucu madde, teknoloji, kumar gibi bağımlılıklarla mücadele eden Yeşilay Cemiyeti, Sakarya’da resmen kuruldu. Fatih Kıcır başkanlığında kurulan Yeşilay Cemiyeti Sakarya Şubesi ilk yönetim kurulu toplantısını da önceki akşam Tuna Tan tesislerinde gerçekleştirdi. Kıcır ve yönetim kurulu üyelerinin ilk kez bir araya geldiği tanışma toplantısında çalışmalar, hedefler ve Sakarya’da yürütülebilecek olan faaliyetler ele alındı. Yeşilay Cemiyeti Sakarya Şubesinin Sakarya’ya hayırlı olmasını temenni eden Başkan Fatih Kıcır, Yeşilay’ın bundan bir asır önce memleketin zor günlerinde dahi milletin bekası için çalışmalar yürüttüğünü anlattı. Kıcır, “Türkiye Yeşilay Cemiyeti, bugün ülke sathına yayılmış gönüllüleri ve teşkilatı ile tüzüğünde belirtilen amaçlar doğrultusunda insanlarımızı her türlü zararlı alışkanlık ve bağımlılıktan korumak, gençlik ve toplumumuzu daha sağlıklı ve üretken hale getirmek için gayretlerini ve mücadelesini sürdürmektedir. Günümüzde bağımlığın yayılma hızı, resmi rakamlar ve sonuçlarını ele aldığımızda, Yeşilay’ın daha aktif ve etkin olması gerektiği gerçeği bir kez daha ortaya çıkıyor. Yeşilay olarak birinci gayemiz kötülüğün meydana gelmeden engellenmesidir. Diğer yandan bağımlılıkların artık durdurulması için bilimsel metotlar mücadele edeceğiz” dedi.

Gönüllü çalışanlar


Çalışmaların en önemli ayaklarından bir tanesini gönüllülerin oluşturduğuna vurgu yapan Kıcır, “Bu yolda gençlerimizin, kendilerini bu tür kötülüklerden ve bağımlılıktan korudukları gibi, aktif olarak bağımlılıkla mücadelede en ön safta yer alacaklarına inanıyoruz. Sakarya’da kendi geleceklerine sahip çıkan sağlıklı bir neslin yetişmesi en büyük hedefimizdir. Yeşilay artık Sakarya’da bu ekiple, gönüllü ordusuyla yerel yönetimlerimizle, kamu kurumlarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla hep birlikte sağlıklı nesiller için mücadele edecektir. Bu nedenle Türkiye Yeşilay Cemiyeti Sakarya Şubesi\'nin insanlığa, şehrimize ve memleketimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Yeşilay Cemiyeti Sakarya Şubesi\'nin 14 kişilik yönetim kurulu isim listesi ise şu isimlerden oluşuyor; Şube Başkanı Fatih Kıcır, Gökhan Çubukçuoğlu, Merve Erdoğan, Doç. Dr. Cemal İyem, Nurullah Horozoğlu, Serdar Baş, Cemal Uzunoğlu, Mustafa Gönan, Metin Işıker, Serdar Çelebi, İbrahim Damar, Yusuf Özden, Hatice Feyza Cinanoğlu ve Emrah Kılıç.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]