O caninin cezası belli oldu

Hendek'te 7 yaşındaki Ömer Den'i öldürdüğü iddiasıyla yargılanan 63 yaşındaki katil zanlısı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edildi.

9 Temmuz 2013'de  62 Evler mevkiinde cesedi bir çuval içinde bulunan Ömer Den'i öldürdüğü iddia edilen Ö.A.'nın yargılandığı dava sonuçlandı. Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçen ay karara çıkan davanın karar duruşmasında sanık Ö.A., Adli Tıp'ın akli dengesinin tam olduğu yönündeki raporunu kabul etmedi. Evine gitmek istediğini söyleyen sanık, cinayeti çocuğun annesiyle işlediğini öne sürdü. Sanık son savunmasında şunları iddia etti; "Çocuk benim evimdeyken koşarken yere düşmüştü. Onu öldü zannettik. Oysa ki bayılmış. Poşete koyduk. Kımıldamıyordu. Biz öldü zannettiğimiz için ve poşet büyük geldiği için boynundan bağladık. Bağladıktan sonra çocuktan hırıltı sesi gelmişti. Ben çocuğun cesedini dereye atmak için götürmemiştim. Aslında evinin önüne bırakacaktım. Ancak beni takip ediyorlarmış. Onlar bana 'kaçma' deyince ben elimdeki poşeti bırakarak kaçtım. Aslında noel baba sakalı takmıyordum. O da benim montumun cebindeymiş yere düşmüş. Ben evime gitmek istiyorum" dedi.

Sanık avukatı da müvekkilinin suçu tek başına işlemediğini ileri sürdü. 

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanığı 'çocuğa karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum etti.

Cezasında indirim yok

Sanığın öldürme eylemi sonrasında çocuğun cesedini gizlemeye çalıştığından, poşete koyup başka bir yere götürmeye çalışırken görülmesi üzerine maktulü bırakıp kaçtığından, yargılama süresince pişmanlık sergilemediğinden ve olumsuz kişiliği de gözetilerek cezasında indireme yer olmadığına karar verildi.

"Kaybolan küçük çocuğun cesedi çuvalın içinde bulundu" haberi için tıklayınız

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]