O caminin inşasına başlandı

Türkiye\'nin ilk kadın cami yaptırma ve yaşatma derneği başkanı, AK Parti Sakarya Millletvekili aday adayı Çiğdem Erdoğan Atabek, Sakarya\'nın en büyük camisini yaptırıyor.

Adapazarı İlçesi Yenikent Bölgesi\'nde Aralık 2012\'de, görkemli bir törenle temeli atılan Şeyh Edebali Camii’si temeli maddi kaynak bulunamadığı için çürümeye terk edilmişti. Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakan Yardımcısı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Aday Adayı Çiğdem Erdoğan Atabek, Şeyh Edebali Cami Yaptırma Yardımlaşma Derneği Başkanı seçilerek çürümeye terk edilen cami için 10 milyon 500 bin TL kaynak buldu. Türkiye\'nin ilk kadın cami derneği başkanı olan Atabek’in sağladığı kaynakla 10 bin kişilik caminin yapımına başlandı.

İnşası başladı


Sakarya\'nın en büyük camisi olarak planlanan Şeyh Edebali Camisi inşaatında temel sonrası tek çivi çakılmamıştı. Temelde bırakılan demir filizleri bile paslanmıştı. Temeline 1,5 milyon TL harcanan cami, yapımı için gerekli maddi destek bulunamaması üzerine çürümeye terk edilmişti. İki yıldır tek çivi çakılmayan cami inşaatını tamamlamak üzere Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakan Yardımcısı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek cami yardımlaşma derneği başkanı oldu. Atabek, caminin inşası için 10 milyon 500 bin TL’lik kaynak bularak caminin yapımını sağladı. 10 bin cemaat kapasiteli Şeyh Edebali Camisinin inşası başladı.

Türkiye\'nin ilk kadın cami derneği başkanı Çiğdem Erdoğan Atabek, “Sayın Bakanımız Ayşenur İslam bize çok destek oldu. Her başımız sıkıştığından ondan hem moral hem de finansman olarak destek verdi. Camimiz tamamlandığında hep birlikte inşallah orada namaz kılacağız. Çok önemli bir aşama kaydettik. Caminin temel atmasından sonraki süreçte kaba inşaatıyla alakalı işlerin imzasını atmak üzere buradayız. 300 gün süre biçildi yani 10 ay. Önemli bir şey olmazsa biz Yenikent bölgesinde camimizin kaba inşaatını bitmesini göreceğiz ondan sonrada ikinci aşamaya geçeceğiz” dedi. Yapılacak olan caminin sembol cami olmasına inandıklarını belirten Atabek “Şeyh Edebali Cami Yenikent bölgesinde sembol cami olmasına inanıyoruz. Burası sadece bir cami değil burası aslında sosyal yaşam alanı olsun istiyoruz. Hem şehrimize hem de yenikent bölgesine bir kazanım olacağınız düşünüyoruz. Şeyh Edebali Camisi bittiğinde hep birlikte orada namaz kılmayı Allah bize nasip eder. Bu caminin bütçesi daha yukarılarda bir rakam 28 milyon civarı. Daha çok para bulmamız lazım. Vatandaşlarımıza daha inmedik camiyi biraz yükseltmek istiyoruz. Hem vatandaşlarımızdan hem de iş adamlarımızdan destek isteyeceğiz” diye konuştu.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]