Nüfus Müdürlüğünde Çağdaş Hizmet

Yeni bir düzenleme yapılan Akyazı İlçesindeki Nüfus Müdürlüğü törenle hizmete açıldı.

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık işleri Genel Müdürlüğüne bağlı Nüfus Müdürlüklerinde yapılan yeni bir düzenleme ile kurulan çağdaş sistem Akyazı ilçe Nüfüs Müdürlüğünde tamamlanarak hizmete girdi.

Törene Akyazı Kaymakamı Erdoğan Beypınar, Sakarya İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Reis Demir, ATSO Başkanı Z.Şinasi Bayraktar, Daire Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış öncesi Akyazı Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Abdülhamit Güneş bir konuşma yaptı. Güneş konuşmasında " Bu uygulamanın ilk yapıldığı yer Bolu İli nüfus müdürlüğüdür. Sakarya'da ise ilk uygulama Akyazı'da nüfus müdürlüğümüzde yapılmaktadır. Uygulamanın amacı insana hizmeti öne çıkaran insana değer veren hizmeti kolaylaştıran bir sistemdir" dedi.

Güneş yapılan düzenleme ile vatandaşlarımızın kuyrukta ayakta değil, rahatça sıralarını bekleyecekleri bir ortamda bekleme salonunda, ekranlı bekleme salonunda sıralarını bekleyeceklerini söyledi. Güneş "Nüfusta işi olan vatandaşlarımızın yapacakları tek şey, numaratörden işlemleri ile ilgili butona basarak fiş almak. Daha sonra sıraları gelene kadar da kendileri için düzenlenmiş olan bekleme salonunda rahat bir ortamda sıralarını beklemek. Sırası gelen ilgili bankoya gidecek ve işlemlerini yaptıracak. Güneş bu sistemin maliyetinin 20 Bin TL 'dır" dedi.

Açılış töreni sonrasında sistemin düzenlenmesinde emeği geçenlere birer teşekkür plaketi verildi.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]