"Nitelikli eleman sıkıntısı hat safhada"

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde çoğunluğunu metal imalatçılarının oluşturduğu 23. Meslek Komitesi, yıllık değerlendirme toplantısında grup üyeleriyle bir araya geldi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan 23. Meslek Komitesi Başkanı Tebliğ Yeğenoğlu, sanayicilerin çok ciddi bir iş gücü sorumluluğu sorunu ile karşı karşıya olduklarını dile getirerek, “Nitelikli eleman sıkıntısı hat safhada bir yandan yeni eleman bulunmaya çalışılırken bir yandan da elimizdeki nitelikli iş gücünü muhafaza etmeye çalışıyoruz. Meslek komitemiz bu konuda İŞKUR ve Milli Eğitim Müdürlüğü gibi ilgili paydaşlarla işbirliği içerisinde çalışmaktadır.” dedi.

SATSO Genel Sekreteri Yiğit Ateş ise yaptığı konuşmada, “Yurtdışı ile alakalı özellikle Doğu Marmara ABİGEM Odamızda bir şube açtı. Doğu Marmara ABİGEM’İN bünyesinde ilgili kayıtları yapıp ve onların da desteği ile sadece Avrupa birliği ülkesinde değil Avrupa birliğini serbest ticaret anlaşması yaptığı diğer ülkeler ile ticaret hacmimizi geliştirebilecek faaliyetlere hep beraber imza atalım. Bunun yanı sıra ADAPTTO Teknoloji Transfer Ofisi’ni Sakarya Ticaret Odamıza getirdik, sizlere patent çalışmalarınızdan, marka tekstil çalışmalarınıza, proje yazma çalışmalarınıza, hibe programlarına katılma dâhil olma çalışmalarınıza tamamen katkı sağlayacaklar.” diyerek Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nın üyelerin işlerini geliştirme ve potansiyellerini değerlendirmeye yönelik çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Özel sektör

İŞKUR Sakarya İl Müdürü Tekin Kaya ise nitelikli iş gücünün sanayiciler için önemli bir sorun olduğuna değinerek, “Toplum yararına proje uygulamalarıyla bu yıl yaklaşık 4 bin kişiyi Kamu Kurum ve Kuruluşlarına istihdam ettik. Sadece kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik değil özel sektör işverenlerle de bu konuda işbirliği yaptık. Son yıllarda istihdamın olduğu her alanda bir destek programıyla işsizlerimizi işverenlerimizin yanında olmaya gayret gösteriyoruz” dedi.


SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Yılgenci ise SATSO olarak üyelerden komitelere komitelerden yönetim kuruluna gelen talepler doğrultusunda çalıştıklarını belirterek “Ara eleman sorunu tüm komitelerimizden, üyelerimizden bize gelen bir konudur. Uzun zamandır gündemimizde olan bir konudur ve gayretlerimizle bu konuya dikkat çekmiş durumdayız. Proje çalışmalarımız devam ediyor. İşverenlerimizin de katkısını bekliyoruz” diye konuştu.

SATSO Meclis Başkanı A. Akgün Altuğ ise “Sakarya’ya baktığımızda planladığımız 11 OSB var. Şu anda aktif faaliyette olan 4 OSB var. Bunlarda toplam 18 bin çalışanımız var. Baktığımızda yeni OSBL’ler ve firmalarla 8 yılda çok ciddi bir istihdam problemiyle karşılaşacağız. Şanslıyız ki Ticaret Odası gibi bir güç var, istediğiniz zaman telefonun ucunda ticaret odası birimleri size hizmet vermek için problemlerinizi çözebilmek için emrinizde” ifadelerini kullandı.
Düzenlenen toplantıda üyeler birbirleri ile ve komite ile sohbet etme imkanı buldular.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]