Nihat Hatipoğlu Sakaryalılarla buluştu

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen program ile Sakaryalı sevenleriyle buluşan İlahiyatçı Yazar Nihat Hatipoğlu, “Anne ve baba, çocuğun yetişmesinde çok önemlidir. Anne ve baba, çocuğuna merhamet edecek, çocukları da onlara sevgi gösterecek” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından, Adapazarı Belediyesi Spor Kompleksi’nde, Karaman’da, düzenlenen etkinlikte İlahiyatçı yazar Nihat Hatipoğlu sevenleriyle buluştu. Programa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Fevzi Kılıç, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, Karaman Mahallesi Muhtarı Mustafa Çalık ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Çocukların gelişiminde ailenin önemi

 

Yoğun katılımın olduğu program, Hızır Özkök’ün Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Tilavetin ardından söz alan Nihat Hatipoğlu ‘Çocuğun Ahlaki Gelişiminde Ailenin Önemi’ni, sevenlerine anlattı. Konuşmasında çocukların ahlaki gelişimde en önemli noktanın aile olduğunu ve ailelerin çocuğun sadece fiziksel ihtiyaçlarına yönelmemesi gerektiğini vurgulayan Hatipoğlu, “Anne ve baba, çocuğun yetişmesinde çok önemlidir. Anne ve baba çocuğuna merhamet edecek, çocukları da onlara sevgi gösterecek. Merhamet etmek ise sadece çocuklarına yemek yedirmek, giysi almak, ayakkabı almak, gezdirmek ve eğlendirmek değildir. Anne ve babanın ilk görevi Allah’ı çocuklarına anlatmaktır. Bugün çocukların ahlaki gelişimi, yarın toplumun ahlakını etkileyecektir. Bizler bugün çocuklarımızı bundan mahrum bırakırsak yarın Allah’tan uzaklaşmış nesiller bizi bekliyor olacaktır. Bu daha sonra toplumda tüm kötülüklerin yolunu açacaktır” diye konuştu.

Mustafa Duman’ın da ilahiler okuyarak ayrı bir renk kattığı programın sonunda Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Fevzi Kılıç, Nihat Hatipoğlu’nu misafir etmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, hediye takdim etti.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]