Neredeyse Kurumak Üzere!

Kocaali ilçesinde bulunan Melen Çayı isale hattı regülatör göl alanında aşırı sıcaklar dolayısıyla su seviyesi düşünce, İstanbul'a su pompalanması durduruldu. Ayrıca, çayı besleyen derelerin neredeyse kurumak üzere olduğu belirtiliyor.

Türkiye'yi etkisi altına alan sıcak hava, akarsuları da olumsuz etkiliyor. Sakarya'nın Kocaali ilçesi Ortaköy Beldesi'nde bulunan ve İstanbul'un su ihtiyacını karşılayacak Melen Çayı isale hattının başlangıcı olan regülatör göl alanında su seviyesi düştü.

Kuraklık periyoduna girildiğinden dolayı isale hattına su basan 5 pompa kademeli olarak durduruldu. Bu nedenle İstanbul'a bir haftadır su verilemiyor. Suyun az olması ve su pompalanmasının durdurulmasından dolayı regülatör göl alanındaki tesislerin inşaatının eksik bölümleri tamamlanıyor. Çalışmaların 2-3 gün içinde tamamlanmasından sonra pompaların yeniden açılarak İstanbul'a su verilmeye başlanacağı ifade edildi. Ayrıca regülatör göl alanı kıyısında sarı renkte kirlilik dikkat çekti. Suyun çekilmesi nedeniyle ortaya çıkan adacıklara leyleklerin konması güzel bir görüntü oluşturdu. Öte yandan, Melen Çayı'nı besleyen Ortaköy Beldesi'ndeki dereler kurumak üzere. Çöplerin de bulunduğu derelerin yatağına giren çocuklar burada oyun oynuyor.

Derelerin yazın kuruduğunu ifade eden Cemal Çetin isimli bir vatandaş, "Köyümüzden geçen dereler aşırı sıcaktan dolayı kurudu. Kışın ve bahar aylarında bu dereler taşarak çevreye zarar veriyor. Derelere set yapılması, İstanbul'un su ihtiyacının karşılanmasına yardımcı olur." dedi.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]