Nehir Kıyısındaki Oyun Ölümle Sonuçlandı

Sakarya Nehri kıyısında oyun oynayan çocuklardan biri suya düşerek kayboldu. Arkadaşını kurtarmak isteyen diğer çocuğu ise çevrede balık tutan bir şahıs nehirden çıkardı.

Olay, Eski Sakarya Köprüsü Rüstemler köyü set boyunda meydana geldi. Sakarya Nehri kıyısında ilköğretim okulu öğrencileri Ümitcan Karadeniz (14) ile Murat Polat (11) oyun oynamaya başladı. Nehir kıyısında oynarken Murat Polat dengesini kaybedip suya düştü. Arkadaşını kurtarmak isteyen Ümitcan da suya girdi. İki arkadaşın nehirde çırpındığını gören balık tutmak için bölgeye gelen Eşref Burhan isimli şahıs koşarak çocukları kurtarmaya çalıştı. Eşref Burhan, Ümitcan Karadeniz'i sudan çıkartırken Murat Polat ise nehrin azgın sularında gözden kayboldu.

Bu arada çocuklarının nehire düşerek kaybolduğu haberi üzerine olay yerine gelen anne Nevriye Polat ve yakınları sinir krizleri geçirdi. 3 çocuk annesi Nevriye Polat kendini yerden yere attı. Dede Fevzi Polat ise baygınlık geçirerek yere yığıldı. Olay yerine gelen 112 Acil Servis ambulansı ile dede Fevzi Polat Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.
Olay yerine gelen jandarma ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı. Sakarya Sivil Savunma Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü ekipleri botla nehire açılarak küçük Murat'ı bulma çalışmalarına başladı. Dalgıçlar suya dalarak küçük Murat'ın cesedini aradı. Yakınlarının gözyaşları arasında arama çalışmaları devam ediyor.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]