Necip Fazıl, Sakarya'da etkinliklerle anılacak

Necip Fazıl Kısakürek, vefatının 30. yılında Sakarya\'da düzenlenecek çeşitli etkinliklerle anılacak.

Sakarya Valiliği tarafından organize edilen etkinlikler kapsamında bazı liselerde 30’a yakın yazar ve şair, akademisyen değişik yönleriyle Necip Fazıl\'ı anlatacak.

Öğrencilere Necip Fazıl’ın Çile, Hikâyelerim, Bir Adam Yaratmak, Yunus Emre, Hazret-i Ali, Çöle İnen Nur, Cinnet Mustatili gibi kitaplarından dağıtılacak. Necip Fazıl’ın anlatıldığı bir kitap ve kitapçık da öğrencilere verilecek.

16 Mayıs\'ta Necip Fazıl\'ın belgeselini hazırlayan Aybars Bora Kahyâoğlu, Serdivan Belediyesi Konferans Salonu\'nda belgeselle ilgili anılarını Sakaryalılar\'la paylaşacak.

24 Mayıs’ta Orhangazi Kültür Merkezi’nde Prof. Dr. Hayati Develi, Prof. Dr. Hasan Akay, Prof. Dr. Fatih Andı ve Doç. Dr. Yılmaz Taşçıoğlu’nun katılacağı bir panel düzenlenecek.

25 Mayıs\'ta Necip Fazıl\'ın ölüm yıldönümünde Alifuatpaşa’da bir şiir gecesi düzenlenecek. Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Necip Fazıl’ın Sakarya’da anılmasının önemli olduğunu belirterek, Sakarya Nehri için yazdığı şiirle, şehrin edebiyat dünyasına taşındığını söyledi. Adına şiirler yazılmış Sakarya’da vali olarak görev yapmaktan mutlu olduğunu kaydeden Büyük, "Bugün ülke yönetiminde bulunan başta cumhurbaşkanı ve başbakanımız olmak üzere devlet adamlarının yetişmesinde emeği olan Üstad’a karşı bir vefa borcunu yerine getiriyoruz" dedi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]