Necip Fazıl Kısakürek, Düzenlenen Programla Anıldı

Ünlü edebiyatçı Necip Fazıl Kısakürek, ölüm yıl dönümünde, Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen programla anıldı. Yazar Sadık Yalsızuçanlar Necip Fazıl'ın hayatını ve eserlerini anlattı, Ahmet Yenilmez tiyatrosu da Necip Fazıl'ın 'Para' isimli oyununu sahneledi.

Şair, yazar ve fikir adamı Necip Fazıl Kısakürek, Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından AKM Tiyatro Salonu'nda düzenlenen 'Necip Fazıl'a Saygı Günü' programıyla anıldı.

Gerçekleştirilen programda, ünlü edebiyatçı hakkında araştırmalar yapan yazar Sadık Yalsızuçanlar, Necip Fazıl'ın hayatı ve eserleri hakkında çeşitli bilgiler verdi. Necip Fazıl'ın hayatının çileyle dolu olduğunu söyleyen Yalsızuçanlar, “Necip Fazıl, son dönemine kadar çileyle, fikirle, tasavvufla, şiirle, edebiyatla, politikayla dolu bir hayat yaşamıştır. Onun hayatı bizim hayat algımızı zorlayan bir hayattır. Ya hep ya hiç'çidir. Hiçbir şeyin sonunu düşünmemiştir. Kefeni çantasında gezmiş birisidir” dedi.

Necip Fazıl'ın şiirlerini de seslendiren Yalsızuçanlar, “Necip Fazıl'ın şiirinde müthiş bir görsellik vardır. Çok az kelimeyle çok şey anlatan ve sıfatları çok güzel kullanan bir edebiyat adamıdır. Ayrıca çok güzel de şiir sesine sahiptir” diye konuştu.
Programda, Ahmet Yenilmez Tiyatrosu da Necip Fazıl Kısakürek'in 'Para' isimli oyununu sahneledi. Yönetmenliğini ve başrol oyunculuğunu Ahmet Yenilmez'in yaptığı, Ali Murat Karaarslan, Alper Kadayıfçı, Nesrin Uçak, Ozan Akıncı, Öznur Kula, İbrahim Öner, Yaşar Üzer, İhsan Ustaoğlu ve Yasemin Dede'nin rol aldığı 'Para' oyunu, izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.

Program sonrasında Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili İrfan Sezer, yazar Sadık Yalsızuçanlar'a ve tiyatro oyuncularına çiçek ve plaket takdim etti.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]