Necdet Güngörsün'ün Lahiyası Açıldı

'Benim Sokağımda Bir Değer Yetişti Projesi' kapsamında Sakarya Gazeteciler Cemiyeti (SGC) eski Başkanı merhum Necdet Güngörsün'ün lahiyası, doğup büyüdüğü Ali Necdet Güven caddesinde açıldı.

Adapazarı Belediyesi tarafından düzenlenen 'Benim Sokağımda Bir Değer Yetişti' kapsamında düzenlenen lahiya açılış törenine, Vali Yardımcısı Süphi Olcay, İl Emniyet Müdür Faruk Ünsal, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, Adapazarı Belediyesi Başkan Vekili Erol Aydın, Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur, Güngörsün'ün eşi Nazan Güngörsün ve çok sayıda gazeteci katıldı. Törende konuşan Nazan Güngörsün, eşinin ölümünün üzerinden bir yıl geçtiğini belirterek, halen yokluğuna alışamadıklarını söyledi. Güngörsün'ün çok iyi bir eş, iyi bir dost, iyi bir baba ve iyi bir patron olduğunu kaydeden Nazan Güngörsün, ''Güngörsün gönlü ve kalemiyle Adapazarı'na yıllarca hizmet etmiş gerçek bir gazeteci ve korkusuz bir savaşçıydı. Yerel basının çağ atlamasında ve yerel siyasetin gelişiminde ülke çıkarlarının savunulmasında her zaman mücadelesini vermiş bir insandı. Muhabirlikten başlayan meslek yaşamını gazete patronluğuna kadar taşıdı. Yenigün Gazetesi'ni eşimin çizdiği yolda, sorumluluklarımızı bilerek taşımaya devam ediyoruz. Haklının yanında olmayı ilke edinmiş, tüm haksızlıklara kafa tutan koca bir çınar olan sevgili eşimin hayatındaki ilk yenilgisi yakalandığı amansız hastalıktı. 24 Temmuz 2007 günü Basın Bayramı'nda aramızdan ayrıldı. Eşime bize çok onurlu bir soyisim bıraktığı için sonsuz teşekkür ediyorum. Ruhu şad, mekanı cennet olsun'' dedi.
SGC Başkanı Sezai Matur ise 2007 yılında Basın Bayramı'nı kutlarken acı haberi aldıklarını belirtti.

Göngörsün'ün yıllarını basına verdiğini kaydeden Matur, ''Kendisini bir kez daha rahmetle anıyorum. Güngörsün'ün gazeteciliği adına söylenecek çok şey var. Gerçekten gazeteciliği hepimize öğreten bir insandı. Ben dahi pek çok gazeteci kendisinden çok şey öğrendi. SGC için de çok şey yaptı. Depremde yıkılan bir binayı kazandırdı. Sakarya basınına kimlik kazandırdı. O'nun ardından yerini doldurmaya çalışıyoruz, doldurabildiğimizi zannetmiyoruz ama O'nun hedeflerine ulaşmak için çalışıyoruz. Hedeflerinden biri büyük bir basın merkezi yapmaktı. Cemiyet olarak bir yer temin ettik. Necdet Güngörsün basın Merkezi'nin inşası için çalışmalarımız sürüyor'' diye konuştu. Konuşmaların ardından Necdet Güngörsün'ün lahiyası açıldı.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]