'Ne şehrin sorunlarını, ne de ümmetin dertlerini unuturuz'

AK Parti Sakarya Milletvekili aday adayı Kemal Öztürk: “Ne şehrin sorunlarını, ne de ümmetin dertlerini unuturuz” dedi. 

Anadolu Ajansı (AA) eski Genel Müdürü, AK Parti Sakarya Milletvekili aday adayı Kemal Öztürk, Temayül yoklaması sonrasında seçim çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Bu kapsamda Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Dr. Sadık Canlı, Sakarya Ticaret Sanayi Odası (SATSO), Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Muzaffer Elmas ve Genel Sekreter Prof. Dr. Kadir Ardıç’ı makamında ziyaret eden Öztürk, birkaç esnaf ziyaretinde de bulundu. Aday adayı Öztürk, gerçekleştirdiği ziyaretler sırasında şehrin sorunlarını ve ümmetin dertlerini unutmayacağı konusunda vurgu yaptı.
 
Ziyaretleri sırasında konuşan Öztürk, “Ortak bir hayale inanmak, o hayale inanan sağlam bir ekip kurmak ve doğru yerlerde iş yapmak. Benim Anadolu Ajansı’ndan çıkardığım ders budur. Aday olduğumda da söyledim, bu şehre en büyük kötülük şehri Kocaeli ile yarıştırmak olmuş dedim. Bizim Chicago ile yarışmamız gerekiyor, Kocaeli hedefi çok küçük hedef. Şehirde ayrıca bu küçük hedeflerden dolayı tıkanmış durumda. Büyük hedef, büyük hayal kurarsanız küçükleri zaten gerçekleşiyor. Hedefi büyütmemiz, hayallerimizi büyütmemiz gerekiyor, Sakarya’nın böyle bir sorunu var maalesef. Küçük hesaplar, büyük idaelleri öldürür her zaman. O yüzden küçük hesap yapmadan Sakarya’yı bir dünya şehri yapabilecek bir potansiyel olduğuna inanıyorum ben. Bu potansiyeli de ancak inanmış bir ekip bir araya gelerek yapabilir. Ne şehrin sorunlarını, ne de ümmetin dertlerini unutacak bir ekiple yapılabilir” diye konuştu.

Öztürk’ün, SATSO ziyareti sırasında ise SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Sakarya’nın yerli otomobil konusunda bir üs olma yolunda hızla ilerlediğini ve bu konuda kentin tüm hizmet erklerinin birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğini vurgulayarak destek istedi. Kösemusul, “Sakarya yerli oto için gerekli tüm girdilere sahip. Sakarya’mız otomotiv sektöründe ihtiyaçlara her anlamda cevap verebilecek konumdadır. Yerli otoya en hazır il, bizim şehrimiz” diye konuştu. Aday adayı Öztürk ise konuyla ilgili, “Biz sanayi devrimini 30 yıl ile kaçırdık, şimdi bir telefon müzesi açsak 10 yıl önce kullandığımız bir telefonu müzeye koyarlar, bu kadar hızlı gelişiyor teknoloji. Dünya’nın en büyük marka sıralamasında ilk beş bilişim sektöründen oluşuyor. Bir büyük devrim ile karşı karşıyayız, bunu yakalamak sanayi devrimini yakalamak gibi değil. Bu devrimi kaçırdınız mı uçar gider, yakalayamazsınız. Benim kanaatim bizim teknoloji ile ilgili büyük eksiklikler var, onları kapatmamız lazım. Sakarya’nın geleceği ile ilgili en önemli açılımlardan bir tanesinin dijital sektör olduğuna inanıyorum, otomotiv sektörü önemli ama bu daha önemli” ifadelerini kullandı.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]