Namus cinayetinde ikinci kadın sürprizi

Korucuk'ta eşiyle ilişkisi olduğunu öne sürdüğü öğretmeni öldürüp, eşini de tabancayla yaraladığı iddiasıyla tutuklu bulunan zanlının yargılanmasına devam edildi. Sanığın eşi ile maktul arasında ilişki yaşanıp yaşanmadığının tespiti için elde edilen mendiller ve peçete üzerindeki vücut sıvılarından alınan örnekler sanığın eşinin DNA örnekleriyle karşılaştırıldı.
 
Bir başka mendil üzerinde incelenen vücut sıvısında ise ikinci bir bayanın DNA örnekleri tespit edildi. 

Korucuk Mahallesi'nde 18 Mart 2014'de  karısıyla yakınlaştığı şüphesiyle çocuğunun beden eğitimi öğretmeni olan T.K'yı (42) tabancayla vurarak öldürdüğü, ardından da eşini tabancayla vurarak yaraladığı iddiasıyla tutuklu bulunan G.Ş.'nin (38) yargılandığı davaya devam edildi.

Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 10. duruşmasına tutuklu sanık, taraf avukatları ile sanık yakınları katıldı. 

Sanığın eşi ile maktul arasında ilişki yaşanıp yaşanmadığının tespiti için Adli Tıp Kurumu Beşinci İhtisas Kurulu'nca hazırlanan raporla elde edilen deliller üzerinden yaptığı incelemeyi tamamladı.
 
"Uyumlu raporu"

Adli Tıp hazırladığı raporu mahkemeye gönderdi. Ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğü İstanbul Kriminal Polis Labaratuvarı Müdürlüğü'nce elde edilen mendiller üzerinde incelenen vücut sıvısı üzerinde ikinci bir bayan şahsın genotip özellikleri ile karışık olarak maktulün genotip özelliklerinin bulunduğu tespit edildi.

"Müvekkilim maktulle bir ilişki yaşamadığını ifade etmiştir"

"Epitel hücre müvekkilemin maktul ile cinsel ilişki yaşamadığını göstermektedir"

Sanığın eşinin avukatı ise rapora itirazlarının olmadığını ifade etti. Peçetede ifade olunan epitel hücrenin vücudun her hangi bir deri kısmına ait olabileceğini kaydeden avukat; "Rapor bizim iddiamızı doğrulamıştır. Müvekkilim maktulle bir ilişki yaşamadığını ifade etmiştir. Nitekim peçetede ifade olunan epitel hücre vücudun her hangi bir deri kısmına ait olabilir. Bu epitel hücre müvekkilemin maktul ile cinsel ilişki yaşamadığını da göstermektedir. Kaldı ki başlangıç raporda maktulün ikinci bir kadın ile ilişki yaşamış olabileceği kanısını ortaya koyan bulgular mevcuttur. Müvekkilin ATK raporu karşısında aklandığını kabul etmek durumundayız. Bilim ve fen kesinlikle ortaya koymadığı müddetçe müvekkilin maktulle bir ilişki yaşadığını kimse kabul edemez. Bu açıdan müvekkil gayri ahlaki ifade şekli nedeniyle aklandığının ortaya çıktığını kabul etmek durumundayız. Müvekkil, verdiği ifadeler itibariyle de maktul ile arasında geçen boğuşmayı da net bir şekilde ortaya koymuştur. Epitel hücrenin ne şekilde hasıl olduğu da kanıtlanmıştır." dedi.

"Müvekkilim için haksız tahrik uygulansın"

Sanık avukatı da maktülün eşinin okul binasına girdikten tam 58 dakika sonra bir kavga havası olmaksızın binadan çıkarken görüntülendiğini belirterek, şunları söyledi; "Bir insanın 58 dakika boyunca bir erkek şahısla bir ortamda bulunması durumunda çok yoruma gerek bir durum kalmayacağını ifade etmek istiyoruz. Müvekkilim yönünden haksız tahrik indiriminin uygulanması gerektiğini ifade ediyoruz. Kimse doğum gününde böyle bir hadise ile karşılaştığında ve maktülün eşinin bina içerisinde kalış süresini dikkate alındığında sanığın algılamasını esas almak gerekir."

"Mütalaa için süre verildi"

Cumhuriyet savcısı dosyanın ATK'dan yeni dönmesi nedeniyle mütalaayı hazırlayamadıklarını ifade ederek mütalaanın hazırlanması için süre istedi.

Mahkeme heyeti, cumhuriyet savcısının esas hakkındaki mütalaasını hazırlamak üzere süre verilmesine karar verdi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]