Namık Kemal Ortaokul'u öğrencilerinden örnek davranış

Adapazarı Namık Kemal Ortaokulu öğrencileri evlerindeki ihtiyaç fazlası, kullanılmayan ilaçları toplayarak Sakarya Büyükşehir Belediyesi Tıp Merkezi’ne teslim etti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, sağlık hizmetleri konusunda bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor. Namık Kemal Ortaokulu Kızılay Kulübü, okul öğrencilerinin evlerinden ihtiyaç fazlası, kullanılmayan, tarihi geçmemiş ilaçları toplayarak Büyükşehir Belediyesi Tıp Merkezi’ne teslim etti.

\'Bir ilaç bir can\'

Proje hakkında açıklama yapan Namık Kemal Ortaokulu Öğretmeni Aysel Üstünel, “Öğrencilerimiz ile birlikte yaklaşık bir buçuk ay önce ‘Bir ilaç bir can’ sloganıyla başlattığımız ilaç toplama kampanyamızı sonlandırdık. Evlerde kullanılmayan ilaçların çöpe gitmemesi amacıyla yürüttüğümüz çalışmamız için yüzlerce ilaç topladık” diye konuştu.

Öğrencilerin ilgisi ve duyarlılığına teşekkür eden Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Aydın Sarı, “Kullanılmayan ilaçların değerlendirilmesi çok önemli bir konudur. İnşallah diğer okullarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızın da bu şekilde duyarlı çalışmalara imza atacağını düşünüyor, işbirliğimizin devam etmesini temenni ediyorum. Bugün ilaç toplayarak bizlere teslim eden Namık Kemal Ortaokulu öğrencileri ile velilerine duyarlılıkları ve örnek davranışları için teşekkür ediyorum. Toplanılan ilaçlar tıp merkezimizin eczanesinde kullanılacaktır” ifadelerini kullandı.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]