Nakliyeciler Sorunlarını Kongrede Dile Getirdi

Sınırlı Sorumlu (S.S.) 79 Nolu İkinci Sanayi Bölgesi (Hendek) Damperli-Kasalı Kamyoncular-Tırcılar ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin Olağan Genel Kurulu, 2. OSB girişindeki, merkezde yapıldı.

Toplamda 209 üyesinin bulunduğu S.S. 79 Nolu 2’inci OSB. (Hendek) Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin Olağan Genel Kurulu’na tek liste halinde giren mevcut Başkan Abdullah Uzun; üyelerin güvenoyu ile ikinci kez kooperatifin başkanlığına seçildi.

Kongrede, Kooperatifin İkinci Başkanlığına Fahri Baylan ile Muhasip Üyeliğine Sedat Demir de tekrar getirildi. Divan Başkanlığını İslam Tiryaki ve Kâtip Üyeliklerini de Mehmet Usta ve Vehbi Kara’nın üstlendiği ve dostluk çerçevesi içinde geçen kongrede; birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Motorinde Düzenleme Yapılmalı

Nakliye sektörünün içinde bulunduğu tüm sorunlarının dile getirildiği olağan genel kurulda, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar nedeniyle, 2’inci OSB’de faaliyet gösteren Türkiye’nin önemli kuruluşlarının üretimdeki sıkıntıları, pazarlama, ihracat ve yurt dışındaki satışlarındaki düşüş nedeniyle, nakliye sektöründen geçimini sağlayan kamyoncu ve tırcı esnafının, bu durumdan büyük ölçüde zorlandığı anlatıldı.

Kongrede ayrıca, Türkiye genelindeki nakliye kooperatiflerinin; ilgili bakanlık, federasyon ve konfederasyonlar tarafından sorunlarının çözümlenmesi için yetkililerin ele alması gerektiğini ifade eden kooperatif üyeleri; ayrıca motorin fiyatlarındaki farklılıklarının ortadan kaldırılması, ton/km fiyatlarının da hayata geçirilmesi, istekte bulunuldu. Yetkililerin, Türkiye genelinde; yaklaşık bir milyon nakliyeci esnafı olduğu dikkate alındığında, sıkıntının nüfus bazındaki boyutu ortaya çıkartacağı belirtildi.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]