Nakil için Böbrek Bulundu, Şimdi de Para Yok!

Söğütlü ilçesinde 9 yıldır böbrek yetmezliği çeken ve diyalize bağlı yaşam mücadelesi veren Murat Top (35), eşinin böbreğini bağışlamasına rağmen parasızlık yüzünden nakil olamıyor.

İlçeye bağlı Fındıklı köyünde eşi Leyla, kızları Şeyma (15) ve Şeyda (12) ile birlikte yaşayan Murat Top, 9 yıl önce güneş çarpması düşüncesiyle gittiği hastanede böbrek yetmezliği bulunduğunu öğrendi. 6 yıldır diyalize bağlı yaşayan Top, Türkiye'deki binlerce böbrek hastası gibi uzun yıllar organ nakli bekledi. Organ nakli ümidi azalan Top'a, eşi böbreğini bağışladı. Yapılan test sonuçlarında dokuların uyuştuğu ortaya çıktı. Eşinin böbreğinin kendisine uymasıyla yeniden doğmuş gibi olan Murat Top, maddi imkansızlık yüzünden aylardır böbrek nakli olamıyor.

Top, yaptığı açıklamada, bir an önce sağlığına kavuşup ailesine bakmak istediğini söyledi. Herkes gibi hayata tutunmayı arzu ettiğini belirten Top, "Yıllardır organ sırası bekledim. Organ naklinden umudumu kaybettiğim bir zamanda eşim böbreğini verebileceğini söyledi. Testler sonrası dokularımız tuttu. Çok mutlu oldum. Artık sağlığıma kavuşabilecektim. Artık önümde bir tek ameliyat engeli kalmıştı. Akdeniz Üniversitesi'nde nakil olacaktık. Ancak bu kez önümüze ameliyat masrafları engel olarak çıktı. Ben babamın sigortasından yararlanıyorum. Benim sigortam ameliyat masrafını karşılıyor. Eşimin yeşil kartı var. Yeşil kart eşimin ameliyat masraflarını karşılamıyor. Ameliyat masrafı 8- 10 bin YTL tutuyor." dedi.

Kendisinin böbrek hastası olduğu için çalışamadığını ve işsiz olduğunu ifade eden Top, organ bulup da evde beklemenin çok acı olduğunu dile getirdi. Eşinin yaşadığı acıdan kurtulması için böbreğini verdiğini belirten Top, "Böbreğimi eşime vermek istiyorum. İnşallah olur ve sağlığına kavuşur. Ben de onun acılarına ortak olmak istiyorum. Bu acıdan kurtulmasını istiyorum. Eşim 9 yıldır hasta, bu kolay değil. Maddi sıkıntılardan ameliyat olamıyoruz. İnşallah yardımcı olurlarsa böbreğimi eşime vermek istiyorum. Çok zor durumdayız." şeklinde konuştu.

Yetkililerden ve hayırseverlerden yardım isteyen Top, şunları söyledi: "Maddi sıkıntı çekiyoruz. Bu yüzden nakil olamıyoruz. Elimizde para olsaydı, daha erken gidecektik. Akrabalarımdan ve çevremden yardım istedim. Fakat bu parayı bulmam çok zor. Haftanın 3 günü diyalize giriyorum. Boşta kalan günlerimde dinlenmek zorunda kalıyorum. O yüzden çalışamıyorum. Nakil olup, çalışıp aileme bakmak istiyorum. İnsan sabırsızlanıyor. Organ nakli olmak istiyor. Herkes gibi hayata tutunmak istiyor. Bir çok arkadaşım organ sırasında bekliyor. Keşke nakil olabilsemde hayata tutunabilsem. Eşim ve çocuklarımla sağlıklı bir şekilde hayatımı sürdürmek istiyorum. İnşallah bir gün sağlığıma kavuşacam. O günü bekliyorum."

 

Maddi sıkıntılar yüzünden eşine böbreğini veremediğini vurgulayan Leyla Top ise yetkililerden ve doktorlardan kendilerine yardımcı olmalarını istedi.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]