Müzisyenler Derneği Başkanına Ergenekon Oyunu

Sakarya Müzisyenler Derneği Başkanı Sefer Beyenal'ı cep telefonuyla arayan kimliği belirsiz kişiler, Beyenal'ı dolandırdı.

Olay şöyle gelişti. Sakarya Müzisyenler Derneği Başkanı Sefer Beyenal'ı cep telefonundan arayan ve polis olduğunu söyleyen bir kişi, "bu telefondan albayın eşine küfredilmiş, kredi kartınız kopyalanmış size yardımcı olmak istiyoruz" dedikten sonra savcıya bağladı. Beyanal'dan küfreden şahısların adlarını ve adreslerini tespit amacıyla kontör isteyen diğer kişi, Ergenekon operasyonunun da adını kullanarak 1650 TL'lik kontör aldı.

Olayın ardından polise ve savcılığa başvuran Sakarya Müzisyenler Derneği Başkanı Sefer Beyenal yaşadığı olayın şokunu üzerinden atamadı. Nasıl dolandırıldığını bir türlü anlamadığını belirten Beyenal, şöyle konuştu: "Bana bir telefon geldi. Beyefendi sizin bu telefondan albayın eşine küfredilmiş. Ben asla olmaz böyle bir şey dedim. Olmaz deyince, aynı zamanda sizin kredi kartınız kopyalanmış dediler. Eyvah dedim. Banka hesapları falan çekilmiş sandım, korktum. Biz size yardımcı oluruz. Sizi 'savcıma bağlıyorum' dedi. Savcı filan deyince polis sesleri, siren sesleri gelmeye başladı. Bende onlar bana yardımcı olacak diye inanarak onlara kontör aldım. 1650 liralık kontör yükledim. Nasıl olduğunu anlayamadım."

ADAMLARIN SÖZLERİNE İNANDIM

Kendini savcı olarak tanıtan şahsın kendisini tehdit ettiğini belirten Beyenal, sözlerine şöyle devam etti: "Bazı polisler de bu işin içinde ortak. Sakın onlara bilgi vermeyin. Fazla konuşma seni Ergenekondan içeri atarım' dedi. Ben de telefonla çok konuşan birisi olduğum için acaba bir yerde hatamı yaptık dedim. Seni bir aydan beri dinliyoruz  deyince kandım. Güya bir şirket varmış. Kontör alın numaralarını bize okuyun. Ben detayı bilmediğim ve kontörlü telefon kullanmadığım için onlara şifreleri okudukça tamam dediler. Beş tane daha alın derken, okudukça isimlere ulaştık dediler. Sonra adreslerini bulacağız dediler arkadan 750 TL'lik daha kontör istediler. Yükledikçe emekli maaşımın gittiğini anlamadım." 

Olay anında boş bulunduğunu ve yanındakilere danışmadığını söyleyen Beyenal, herkesi dolandırıcılara karşı uyanık olmaya çağırdı. Zamanlamanın çok önemli olduğunu anlatan Beyenal, şunları söyledi:
"Ben o gün aracımın yanında değildim. Evde olsaydım, hanımım beni ikaz edecekti. Arkadaşımın yanında olsam ikaz edecekti. Yabancıların içindeydim. Adamlar kimseye danışmayın kimseye bir şey söylemeyin dediler. Yanımda avukat arkadaş vardı. Savcı asla söyleme dedi. Olayın ardından polise müracaat ettim. Emniyet
Genel Müdürlüğü'nden bununla ilgili mesaj da gelmişti. O an insan bir şey yapamıyor. Uyanık olalım, kendimi uyanık zannederdim."
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]