Müzeler Haftası Etkinliği

Sakarya Müzesi tarafından 18-24 Mayıs Müzeler Haftası nedeniyle bir etkinlik geçekleştirildi.

Müzede düzenlenen programa, Sakarya Valisi Hüseyin Atak, Vali Yardımcısı Suphi Olcay, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz, Müze Müdürü Mürşit Yazıcı, öğrenciler ve veliler katıldı.

'Geçmişten geleceğe Sakarya' adlı slayt gösterisinin yapıldığı ve şiirlerin okunduğu programda konuşan Müze Müdürü Mürşit Yazıcı, Türkiye'nin tarihi eser zenginliği bakımından dünyada önde gelen 3-4 ülkeden biri olduğunu ifade ederek, dünyanın sayılı kültürlerinin Anadolu'dan çıktığını söyledi.

Sakarya'nın da tarihi eserler bakımından zengin olduğunu ifade eden Yazıcı, "Anadolu, tarihi boyunca bir çok medeniyete beşiklik etti. Kültür ve tarihi eserler ülkemizin her yerinde görülebiliyor. Tarihi eserler dünü bugüne bağlayan önemli unsurlardır. Müzelerimiz 10 bin yıl öncelerden kalma zengin tarihi eserlere sahiptir. Tarihi eserleri koruyan müzelerin görevi halkımızı geçmişle buluşturmayı amaçlıyor. Bu kapsamda bakanlığımız halkımızın müzelere ilgisini arttırmak için müze kart uygulamasını başlattı" dedi.

Programın ardından Müze Müdürü Mürşit Yazıcı, Vali Atak ve beraberindekilere müzeyi gezdirerek, tarihi eserler hakkında bilgi verdi.

Etkinlik İlköğretim öğrencilerinin müze bahçesinde sergilediği halk oyunlarıyla sona erdi.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]