"Mutlu olmayı tesadüfe bırakmayın"

Adapazarı Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürlüğü tarafından belediye personeline yönelik “Beden Dili ve İletişim” konulu seminer düzenlendi. Seminere Soma’da hayatını kaybeden işçiler için saygı duruşu ve Fatiha Suresinin okunması ile başlandı.

Adapazarı Belediyesi tarafından düzenlenen “Beden Dili ve İletişim” konulu seminer Ottoman Otel’de yapıldı. 2 günlük eğitim seminerine konuşmacı olarak Kişisel Gelişim ve Beyin Dili Uzmanı Ramazan Varol katıldı. Seminere Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcıları Rıdvan Özüm ve Rıdvan Sezer de katıldı. Rıdvan Özüm, moral ve motivasyonun başarının tetikleyicisi olduğunu belireterek; “Her şey bir ekip işidir. Başarı, ekip çalışmasıyla geliyor. Vatandaş her zaman yüzü gülen insanların onunla ilgilenmesini ister sizler daima yüzünüz gülsün. Bize vakit ayırıp buraya gelen Ramazan Varol’a teşekkür ederim’’ dedi.

"
Tebessüm etmek hayatımızdaki en büyük ilaçtır"

Mutluluğun bir tercih olduğunu kaydeden Ramazan Varol; “Mutlu olmayı tesadüfe bırakmayın. Yüzünüzdeki tebessümü çalan hırsız en iyi hırsızdır. Tebessüm etmek hayatımızdaki en büyük ilaçtır. Kaşlarınızı 2 dakikadan fazla çatarsanız mutluluk hormonu olan serotonin gider ve tüm gününüz öyle geçer. Ne kadar sağlam olursanız olun ne kadar da güçlü olursanız olun yüzünüz asıksa size hiçbir faydası olmayacaktır. Gülümsemek, hayata pozitif bakmak insan için çok önemlidir” dedi. Her kinin beyne atılmış bir kist olduğunu ifade eden Varol, “Acılar paylaştıkça azalır sözüne ben inanmıyorum. Acılar paylaştıkça çoğalır. Acıyı ne kadar taze tutarsanız o kadar artar. Bir kişi gün içinde olumlu yaşadığı bir şeyi 2-3 kişiye anlatır ama olumsuzu 20 kişiye anlatır. Eve gittiğinde hangisini konuşuyorsa o onun kalitesini gösterir. Her bir kin beyne atılmış kist gibidir. Her hücremiz yüklenilen anlamlarla çalışır. Duygular bulaşıcıdır. Ben coşku doluysam sizi de otomatik olarak mayalayabilirim. İnsan vücudunda 100 trilyon civarında hücre vardır. Her biri birbiriyle bağlantılıdır ve bilinçli olarak çalışır. Bir insan kendi değerini kendi belirler. Hayatınızda keşkeler olmasın. Keşkeler insanı tembelleştirir” dedi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]