Mutlu bir evlilik için bireylere düşen roller

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirdiği “Evlilik Öncesi Eğitici Eğitimi” seminerine katılan İl Müdürlüğü ve belediyelerin ilgili birimlerinde görev yapan personele sertifikalarını teslim etti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sakarya İl Müdürlüğü’nün İl Müdürlüğü ve belediyelerin ilgili birimlerinde görev yapan personele yönelik gerçekleştirdiği, “Evlilikte İletişim ve Yaşam Becerileri, Aile İçi İletişimin Temel Unsurları, Evlilik Çatışmasına Sebep Olan Faktörler ve Çözüm Yolları, Aile Hukuku- Nişanlılık- Aile İçi Şiddet - Mal Rejimi, Evlilik ve Sağlık - Üreme Sağlığı - Aile Planlaması - Üreme Bozukluğu ve Yardımla Üreme Teknikleri” eğitimlerini başarıyla tamamlayanlara sertifikaları teslim edildi.

"Hayatta en temel unsur ailedir"


Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, evlilikte mutluluğun önemine değinerek, “Evlilik insan hayatında en önemli evrelerden biridir. Hayatımızda en temel unsur aile kurumudur. Evlenen bireyler evliliğin kendine yükledikleri görev ve sorumlulukları bilmelidir. İşte bu eğitimlerle, evlenecek bireylere, evliliğin kendilerine uyumlu, sürdürülebilir mutlu bir evlilikte bireylere düşen rol paylaşımlarını bilgilendirmeyi amaçlamaktayız. Eğitimi başarıyla tamamlayan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum” diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kerem Toprak ise evliliğin sağlam temellere dayanması gerektiğinin altını çizdi. Toprak, “Gerçekleştirdiğimiz eğitimle birlikte her ilçemize ulaşmış bulunuyoruz. Eğitim sadece evlenme öncesindeki çiftlere değil, evli çiftlerimize de verilecek. Herkesin özveri ile çalışacağına inanıyorum. Sertifika alan eğiticilerimize çalışmalarında başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]