Musul'da Türk fidancılığı örnek alınacak

Irak’ın Musul Kenti Belediyesi Orman ve Bahçe Müdürü Thamer İsmael ile beraberindeki heyet Sakarya Orman Fidanlık Müdürlüğüne bağlı Hendek Fidanlık Şefliğini ziyaret etti.
 
Ziyarette Bölge Müdür Yardımcısı Halil Karademir, Ağaçlandırma ve Silvikültür Şube Müdürü Ziya Karagüzel, Sakarya Orman Fidanlık Müdürü Hacer Dilaver, Hendek Fidanlık Şefi Ahmet Öz ve fidanlık çalışanları tarafından karşılanan Iraklı heyete fidanlığın tanıtımı, saksılı üretim alanları, fidan üretim teknikleri, tasarım serası, çelikle fidan üretimi, fidanlıkta kullanılan retüvatör, rotatiller, yastık arası çapa makinesi, çalı doğrayıcı, pulvarizatör, pulluk, çizgi açma makineleri ve kullanışları hakkında bilgi verilerek fidanlık sahası gezdirildi.

Iraklı heyeti fidanlık sahasını ve üretim çalışmalarını ilgi ile takip ederek özellikle çelik ile fidan üretimi ve peyzaj uygulamaları özel tasarım çit modelleri ile yakından ilgilenerek not tuttular. Daha sonra özel Prestij Fidancılık işletmesini de ziyaret eden Iraklı heyete İşletme Müdürü Mehmet Yaşar fidanlığın çalışma ve fidan üretim konularında bilgi verdi. Sakarya’daki ziyaretlerini tamamlayan Iraklı heyet daha sonra İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret etmek üzere Sakarya’dan ayrıldılar
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]