Müşterilerini tesise kayıkla taşıyor

Sakarya\'da bulunan, dünyanın en büyük longoz (subasar) ormanlarından biri kabul edilen Acarlar Longozu\'nda, son yağışlarla su seviyesi yükseldi.
Yürüyüş amaçlı yapılan ahşap platformun su altında kaldığı bölgede bulunan bir işletmeci, müşterilerini tesise kayıkla taşımak zorunda kaldı.

Sakarya\'da bulunan, dünyanın en büyük longoz (subasar) ormanlarından biri kabul edilen Acarlar Longozu\'nda son yağışlarla su seviyesi yükseldi.

Karasu ve Kaynarca ilçeleri arasında yer alan longozda, kentte etkili olan yağışların ardından, su seviyesinin artmasıyla yürüyüş amaçlı yapılan ahşap platform su altında kaldı.

Yaklaşık 200 yerli ve göçmen kuşa ev sahipliği yapan ve birinci derece sit alanı olarak korunan Acarlar Longozu\'nda hizmet veren tesisin çevresi de suyla doldu. Bölgeyi ziyarete gelenlerin tesise kayıkla taşınması ilginç görüntüler oluşturdu.

Kayıkla çay servisi yapıyor

Tesisin işletmecisi Yılmaz Sütçü, son yağışlarla longozun tamamen su altında kaldığını söyledi.

İnsanlara servis yaptıkları piknik alanlarının suyla kaplandığına dikkati çeken Sütçü, "Servisimizi kayıkla yapıyoruz. Tesisimize gelen olursa onları içeri götürüyoruz, çay, kahvaltı, yemek servisi veriyoruz" diye konuştu. 

Sütçü, bölgeye daha önce gelen misafirlerin şaşkınlık yaşadığını, longozda nostaljik hava oluştuğunu ifade ederek, "İçeriye yaya olarak değil, tekneyle götürüyoruz. Yemeğini yedikten sonra tekneyle dışarı alıyoruz. Hakikaten görmeyenlerin gelip görmesini isterim" ifadesini kullandı.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]