Müşterilerine ücretsiz fotoğraf dersi veriyorlar

Sakarya’da iki girişimcinin hayata geçirdiği ‘Sivil Sanat Hareketi’ olan ‘Karakutu Sahnesi’ önemli bir görevi yerine getiriyor. Fotoğraf eğitimleri ve kısa film çalışmalarının yapıldığı Sahne’de önemli bir farkındalık hayata geçiyor.

Sakarya’da Cumhuriyet Mahallesi Şal Sokak’ta bulunan ve Temmuz ayı başında Hilal Akgül Ünver ile Hüseyin Güler isimli iki genç girişimcinin hayata geçirdiği kafeterya formatında ki ‘Karakutu Sahnesi’; farklı bir konseptte hizmet veriyor. Kafeteryada müdavimlere özel ücretsiz fotoğraf eğitimi veriliyor. Ayrıca fotoğraf sanatına gönül verenler için kafeterya içinde bir adette sergi salonu bulunuyor. Sergi sayesinde fotoğraflarını insanların beğenisine sunmak isteyen herkes ücretsiz olarak eserlerini gün yüzüne çıkarma imkanına kavuşuyor. Kafeteryada ayrıca bir adette fotoğraf stüdyosu mevcut.

Karakutu Sahnesi ismi siyah renkli fotoğraf makinesinin objektifinden gözükerek içine giren hayata atıfta bulunan bir manaya sahip. İşletmecilerden Hüseyin Güler, fotoğraf kültürü üzerinden bir kafeterya formatının insanlara garip geldiğini kabul ederken; bunun çok farklı bir deneyim olduğunu da ifade ediyor. Güler, “Karakutu Sahnesi olarak insanlara farklı bir alternatif sunuyoruz. Nezih bir ortamda vakit geçirirken farklı alanlarda hobiler elde etmesini sağlayacak şekilde onları misafir ediyoruz” dedi.

Hilal Akgül Ünver ise sahneye gelen insanların tepkilerinin son derece olumlu olduğunu ifade ederek, “Burada bir evin bahçesinde ailece oturulan yaz akşamlarının güzel havasını oluşturduk. Sanki semaverinizden çay içiyorsunuz. İçeri odanıza girip mesela bir kitap okuyabiliyorsunuz. Sıcak bir ortam kendi doğal sürecinde oluştu. İnsanların beklentileri ortak hale geldi. İnsanların burayı farklı bir şekilde görmesi açıkçası çok hoşuma gidiyor” diye konuştu.

Fotoğraf eğitimleri kadar kısa film gibi farklı alanlarda ki çalışmalara da ev sahipliği yapan Karakutu Sahnesi, kısa bir süre içinde seminer ve panel gibi söyleşilerle de Sakaryalıların karşısında olmaya hazırlanıyor.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]