Mustafa Özbek'e Türk Metal Sendikası Sahip Çıktı

Türk Metal Sendikası Sakarya Şube Başkanı Şahin Kaya, sendikalarının genel başkanı Mustafa Özbek'in Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınmasına tepki göstererek, "Mustafa Özbek'i karanlık senaryoların içindeymiş gibi göstermek isteyen çevreler Türkiye'nin geleceğini karartmış olacaklardır" dedi.

Türk Metal Sendikası Sakarya Şube Başkanı Şahin Kaya, Elegant Restoran'da düzenlediği basın toplantısında sendikalarının genel başkanı Mustafa Özbek'in Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Şube Başkanı Kaya, Mustafa Özbek'in milliyetçi ve demokrat çizgide bir genel başkan olduğunu belirterek, "Genel başkanımızın dile getirdiği eleştiriler sebebiyle başta siyasi iktidar olmak üzere iktidarların paralelindeki kişi ve kuruluşların, yandaş medyanın hedef gösterdiğine şahit oluyoruz. Mustafa Özbek'i karanlık senaryoların içindeymiş gibi göstermek isteyen çevreler, bu çabalarıyla sadece kendi vicdanlarını kanatmakla kalmayacak, aynı zamanda toplumsal dayanışma ve sosyal barışa şiddetle ihtiyaç duyulduğu bir dönemde Türkiye'nin geleceğini karartmış olacaklardır. Bu yolla korku endişe ve umutsuzluk toplumun her kesiminde hızla yayılmaktadır. Diliyor ve istiyor ki, 22 Ocak 2009 günü genel başkanımız Mustafa Özbek'in ve genel yönetim kurulu üyelerimizin gözaltına alınması bu anlamdaki kaygıyı tetikleyen bir gelişme olmaz" dedi. 

Utanç Verici Bir Medya

Sendikanın mal varlığının Mustafa Özbek'e aitmiş gibi gösterildiğini kaydeden Şahin Kaya, "Bazı çevrelerin genel başkanımız Mustafa Özbek'in sendikal kimliğini, Türk sanayinin gelişmesi için yıllardan bu yana sergilediği yaklaşımı, işçi hak ve çıkarları konusundaki kararlılığını göz ardı ederek sahip olduğu mal varlığını adet gözaltına alma gerekçesi olarak sunmaya gayret etmeleri, utanç verici bir medya anlayışının hangi boyutlara tırmandığını göstermektedir. Metal işçilerinin kendi alın teri ve el emeğiyle sahip olduğu mal varlığını genel başkanımızın şahsi mal varlığıymış gibi göstererek, karalama kampanyası yürütenler, işçilerimize ait olan yatırımlarımızdan da ne kadar rahatsız olduklarını göstermektedir" diye konuştu.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]