MÜSİAD'dan "2014 Türkiye Ekonomisi Raporu"

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sakarya Şube Başkanı Halit İnci ve Yönetim Kurulu üyeleri, “2014 Türkiye Ekonomisi Raporu”nu düzenlediği basın toplantısında kamuoyu ile paylaştı.

Elegante Restoran’da gazetecilerle bir araya gelen Başkan İnci, ekonomideki gelişmeler konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Raporda ülkemizin Cari Açık sarmalından çıkışında, sektör bazında minimum ithal girdiye sahip olan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Sektörü önem arz etmektedir denilirken, Başkan İnci ayrıca MÜSİAD’ın 2014 yılı makroekeonomik göstergeleriyle ilgili tahminlerini de kamuoyu ile paylaştı.

Rapora İlişkin sunumunda Başkan İnci yaptığı açıklamada, “ Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra, Türkiye\'nin önündeki önemli gündem maddesinin, bu konu olduğunu düşünüyoruz. Bu kapsamda, son 2 raporumuzu hatırlatmak isterim. 2012 Ekonomi Raporumuzun teması, Kalkınma Yolunda Yeni Eşik, Orta Gelir Tuzağı idi. Orta Gelir grubundan sıyrılıp, Yüksek Gelirli ülkeler arasına girebilmemiz için, Eğitim ve Yargı Reformu yanısıra yapılması gerekenleri belirtmiş, MÜSİAD olarak, Orta Gelir Tuzağını, ülkemizin kalkınması yolunda, Yeni Eşik olarak tanımlamıştık. 2013 Ekonomi Raporumuzu da, sizlerle beraber Güven Ekonomisinde, Büyümenin Finansmanı temasıyla, kamuoyuyla paylaşmıştık. Raporumuzda, kaliteli finansmana kolay ulaşım ile ilgili sorunları ve önerilerimizi ortaya koymuştuk. Bu çerçevede, özellikle, bankacılık sisteminin, teminat bankacılığından, proje bazlı, risk paylaşım bankacılığına geçmesi gerektiğini, bunun için bankacılık sisteminin teşvik edilmesini, kamu bankalarının yatırım bankacılığına da ağırlık vermesini, kamu projelerinin ülkemiz işletme yapıları dikkate alınarak ölçeklendirilmesi gerektiğini vurgulamıştık” dedi.

Türkiye Dünya’nın ilk 10 ekonomisinden biri olacağını da belirten Başkan İnci, “ Ülke olarak, hem testlerden geçiyor, hem de büyüyoruz. GSYİH\'mız 3 kat arttı, dünyanın tüm ülkeleriyle ticari ve siyasi ilişkiler geliştirdik. Ülkemiz, gelecek 10 yılda, küresel ekonomideki belirsizlikleri, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, kendi lehine çevirip pozitif ayrışarak, dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri olabilecek durumdadır. Biz, 2014-2023 dönemini Geri Sayım Dönemi olarak adlandırıyoruz” dedi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]