MÜSİAD, SAÜ işbirliğinde ortak projeler geliştirecek

MÜSİAD Sakarya Şubesine yaptığı ziyarette, üniversite sanayi işbirliğine vurgu yapan Rektör Prof. Dr. Elmas; MÜSİAD’ın çalışmaları bizim için çok önemlidir. MÜSİAD’ı üniversitemiz içerisinde faaliyet ve projelerle de görmek istiyoruz” dedi.

MÜSİAD, üniversitemiz için gönül bağı olan önemli bir kuruluştur.

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, beraberindeki Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak ile birlikte MÜSİAD Sakarya Şubesi’ni “hayırlı olsun” ziyaretinde bulunarak,  Şube Başkanı Ahmet Genç ve Yönetim kurulu üyelerini tebrik etti. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Sakarya Şubesi’ne yaptığı ziyaretinde Sakarya Üniversitesi’nin üniversite sanayi işbirliğine önem verdiğine vurgu yapan SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “MÜSİAD hem ülkemiz, hem üniversitemiz için gönül bağımızın olduğu önemli bir kuruluştur. MÜSİAD ve üniversitemiz işbirliği ile Türkiye’ye örnek olacak önemli faaliyetler yapabileceğimize inanıyorum” diye konuştu.

ELMAS: “Yabancı öğrencilerimiz elçi vazifesi görmektedir”

Sakarya Üniversitesi’nin ‘Üniversite & Sanayi” işbirliğine önem veren bir kurum olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas; MÜSİAD ile de ortak projeler çerçevesinde işbirliğini daha da genişletmek istediklerini dile getirdi. MÜSİAD’ın heyetinden kendisine yöneltilen; “STK’ların dış ülkelere yapacağı ziyaret ve açılımlarında üniversite öğrencilerinden yararlanması” sorusuna ilişkin ise Rektör Elmas; “Üniversitemizde 2 bin 500 yabancı öğrencimiz var; biz bunu gelecek 2 yılda 5000 olarak hedeflemekteyiz. Türkiye, Dünya’ya açılırken, o ülkelerle de ilişkilerimizi geliştirecek yabancı öğrencilerimiz, üniversitemizin gönüllü elçileri olacaktır” dedi.

GENÇ: “Bazı projelerimizde SAÜ ile işbirliği içerisinde olacağız”
MÜSİAD Sakarya Şubesi olarak, Sakarya Üniversitesi ile işbirliğine hazır olduklarını ifade eden MÜSİAD Sakarya Şubesi Başkanı Ahmet Genç, “Üniversite eğitimin zirvesi, iş âleminin de bir adım öncesidir. Eğitim, diploma ile tamamlanmalıdır. Üniversitemiz ile işbirliği içinde olmamız bizi daha da mutlu edecektir. SAÜ’nün 3+1 ve 7+1 sistemini de destekliyor ve olumlu bakıyoruz. SAÜ ile her konuda işbirliğine hazırız. Yapacağımız faaliyet ve projelerde Sakarya Üniversitesinde işbirliği yapmak istiyoruz. Sakarya Üniversitesinde mucit olan öğrencilerimiz var ise onların projelerine de işbirliği içerisinde olabiliriz. MÜSİAD’a açılabilir. Bu çerçevede MÜSİAD bünyesinde Sosyal ARGE çalışmalarına da imkân sağlayacak akademik işbirliği hedeflemekteyiz” şeklinde konuştu.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]