MÜSİAD Sakarya 20 şube ile birlikte iftar açtı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) bu yıl farklı bir konseptte geleneksel MÜSİAD İftarını T.C Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımları ile gerçekleştirdi.

MÜSİAD genel merkezi başta olmak üzere 20 MÜSİAD şubesinin eş zamanlı gerçekleştirdiği iftar programında, genel merkez iftarının misafiri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile video konferans yöntemiyle bağlantı kurularak iftar coşkusu birlikte yaşandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan MÜSİAD Sakarya Şubesi üyelerini selamladı


MÜSİAD Sakarya Şubesi ile bağlantı sırasında Şube Başkanı Halit İnci, Sakarya protokolü, MÜSİAD üyeleri, yetim, öksüz ve kimsesiz çocuklarla birlikte iftar açtıklarını belirterek, “Bu yıl ayrı bir heyecan yaşıyoruz. Zat-ı alinizin canlı yayında tüm yetim, öksüz, kimsesiz kardeşlerimize ve işadamlarımıza sesleniyor olması bizim için gerçekten şeref verici. Buradaki tüm dostların selam ve hayır dualarını size iletmek istiyorum…” dedi. MÜSİAD üyelerine İstanbul\'dan sevgi ve selamlarını gönderdiğini dile getiren Erdoğan, "Bu rahmet ve bereket ayının tüm İslam âlemine hayırlara vesile olmasını diliyorum. Allah bu Ramazan-ı Şerif\'te birliğimizi ve beraberliğimizi daim kılsın. İftarınız mübarek olsun" dileklerinde bulundu.

Sakarya protokolü MÜSİAD iftarındaydı

İftar Programına Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Milletvekilleri Şaban Dişli, Ayhan Sefer Üstün, Ali İhsan Yavuz, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Serdivan Kaymakamı Ramazan Şahin, Erenler Kaymakamı Mehmet Mızrak, Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan, İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kerem Toprak, SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Sakarya İl Müftüsü İlyas Serenli, Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şinasi Bayraktar, YÖÇEYDER Başkanı Ali Türkoğlu, Müteahhitler Birliği Başkanı Kadir Savaş, SAMİB Başkanı Metin Kar, TÜMSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, akademisyenler ve birçok davetli katıldı.

“Duamız, mazlumların acılarının son bulması”

İftar programında katılımcılara seslenen MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Halit İnci, birlik, beraberlik ve kardeşlik bağlarına vurgu yaparak, İslam Coğrafyasında yaşanan gelişmelere değindi. İnci bu konuda şunları söyledi:
“Geleneksel iftar buluşmalarımızla, MÜSİAD olarak birlik ve beraberliğimizin pekiştirilmesi adına, Ramazan ikliminin, bu güzel atmosferinin paylaşılmasına, sosyal bir kaynaşmanın yansımasına katkı sağlıyoruz. Bu yıl genel merkezimiz ve 19 şubemizle birlikte iftarımızı açtık. Sakarya şubesi olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da yetim, öksüz ve kimsesiz çocuklarla birlikteyiz. Ramazan-ı Şerif af ve mağfiret ayı, paylaşma ve bütünleşme ayı. Fakat aynı zamanda, hatalarımızla yüzleşme, kusurlarımızdan arınma ayı. Biraz kendimize çeki düzen verme, yokluk çekenleri anlama ve onlarla hemhâl olma ayı. Maalesef bugünlerde, yakın ve uzak coğrafyalarda birçok acı olaya şahit oluyoruz. Örneğin hemen yanı başımızda Suriye’de, Irak’ta içimizi parçalayan dertler, zulümler yaşanıyor. Bu anlamda biz, bugün sahip olduklarımız için şükrederken, bütün insanlık için neler yapılabileceğini de elbette bir kere daha düşünmeliyiz. Umudumuz ve duamız, bu mübarek Ramazan ayında mazlumların acılarının son bulması, gönüllere kardeşlik, barış ikliminin egemen olması…  MÜSİAD’ımızın, “Bütün insanlığın kurtuluşu olmayan bir kurtuluş, bizim de kurtuluşumuz olamaz” düsturunca, gayretimiz de, bu ve benzeri acıların yaşanmaması için daha fazla çalışmak yönünde olmalı.”

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]